• Search form

27.02.2017 | 11:02

Peticija protiv gašenja DKSG-a

Peticija protiv gašenja DKSG-a

Kolektiv Doma kulture Studentski grad (DKSG) pokrenuo je onlajn peticiju povodom inicijative Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije da ta ustanova bude pripojena Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu.

Peticiju povodom mogućeg gašenja DKSG-a moguće je potpisati OVDE

Peticija je pokrenuta zarad opstanka DKSG-a koji postoji već 43 godine i jedan je od najaktivnijih kulturnih centara u Beogradu i jedini takve vrste van centralnog gradskog jezgra.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije iniciralo je pripajanje DKSG-a Studentskom kulturnom centru pozivajući se na Odluku o sprovođenju racionalizacije i reorganizacije u sistemu i oblasti obrazovanja i vaspitanja.

“U cilju podizanja kvaliteta obrazovanja, bolje organizacije i transparentnosti rada, a imajući u vidu istorijat dve ustanove, na osnovu Odluke o sprovođenju racionalizacije i reorganizacije u sistemu i oblasti obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokreće inicijativu da se izvrši pripajanje ustanove studentskog standarda Dom kulture Studentski grad ustanovi Studentski kulturni centar. U skladu sa članom 29. Zakona o učeničkom i studentskom standardu, potrebno je da UO ustanove donese odluku o statusnoj promeni-pripajanju ustanove studentskog standarda DKSG ustanovi SKC, na koju će saglasnost dati osnivač”, navedeno je u dopisu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića predsedniku UO DSKG-a, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, posebno na društvenim mrežama.

I DKSGSKC deluju pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osnovane su početkom 70-ih godina pod okriljem Univerziteta u Beogradu, dok su početkom 90-ih prebačene u nadležnost Vlade Srbije, odnosno Ministarstva prosvete.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.