• Search form

15.12.2014 | 23:55

Šta možeš da učiniš za Zvezdu?

Šta možeš da učiniš za Zvezdu?

Pokret za okupaciju bioskopa organizuje 17. decembra u 17 sati u bioskopu Zvezda nesvakidašnju tribinu koja podrazumeva razmenu ideja, razmena znanja i veština na temu doprinosa i uključivanja u rad tog bioskopa, koji je ponovo oživljen pre oko mesec dana.

Tribina “Šta ti možeš da uradiš za Zvezdu? Šta Zvezda može da uradi za tebe?” biće održana radi okupljanja što šireg kruga ljudi, pa su pozvani svi zainteresovani da se od 17 sati uključe predlozima, tehničkim savetima, idejama, uslugama, maštom…

Prostor će biti podeljen na punktove u kojima će se raspravljati o sedam tema, najavio je PZOB.

To su građevinski, vodoinstalaterski i električarski radovi, grejanje, transport, održavanje prostora, ekonomičnost prostora, štednja električne energije; zatim tehnika (mikrofoni, ozvučenje, pojačalo, projektor, gramofon, montažeri, hard diskovi), filmski program (super 8 filmovi, stari projektori, amaterski filmovi, distributeri, fotografije, plakati, predlozi filmova), off program (koncerti, izložbe, pozorišne predstave, promocije knjiga, časopis, tribine, filmska kritika…), ekonomski saveti (mogući modeli samoodrživosti, predlozi za ekonomski model funkcionisanja Novog bioskopa Zvezda), pravni saveti (pravni tim, analize postojeće pravne problematike, predlozi za rešavanje), medijski saveti (krizni PR, kontakti s novinarima, promo materijali, vebsajt, blog) i volonteri.

Novi bioskop Zvezda već više od tri nedelje redovno prikazuje filmove.

U međuvremenu su članovi Pokreta za okupaciju bioskopa, među kojima su i mlada filmska rediteljka Mina Đukić i zvezda njenog debitantskog filma “NeposlušniHana Selimović, dobili široku podršku javnosti, pa i političkih struktura. S obzirom na složenu pravno-imovinsku situaciju nastalu privatizacijom “Beograd filma”, te kasnijim malverzacijama većinskog vlasnika Nikole Đivanovića – zbog čega je bio osuđen i na zatvorsku kaznu, u Zvezdi je i do sada vođeno nekoliko javnih razgovora o budućnosti tog prostora kao svojevrsnog kulturnog centra, te načina za obezbeđenje njegove održivosti.

Ulaz na projekcije u Zvezdu je besplatan, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav