• Search form

03.06.2021 | 18:02

Završna izložba studenata FLU nesvakidašnje školske 2020/21.

Završna izložba studenata FLU nesvakidašnje školske 2020/21.

Izložbom studenata slikarstva Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu u klasi prof. Vesne Knežević, počelo je završno predstavljanje studentskih radova nastalih u školskoj 2020/2021. godini, koja je obeležena pandemijom korona virusa i rada u vanrednim okolnostima.

“Prošla godina je donela opterećenja i iskušenja nova i drugačija od prethodnih. Izolacija je pojačala iskustva samostalnog rada, van klase. Smisao materijalne predstave umetničkog dela tumačimo kroz drugačiju prizmu, različitih poteškoća u stvaralačkom procesu”, navela je povodom izložbe Vesna Knežević, ukazujući da su uvođenjem vanredne situacije tokom studija još jednom došli do izražaja značaj i vrednost potrebe za umetničkim delovanjem.

Prema njenim rečima, osnovni postulat da je lično opredeljenje život u umetnosti dao je značajan rezultat, vidljiv na godišnjoj izložbenoj postavci. Vitalnost se, kako je dodala, upravo ogleda u snažnom reagovanju i nadasve rešenosti da se premosti situacija brojnim radovima, studioznim i analitičkim stavom prema ideji i njenoj suštinskoj vrednosti.

Na izložbi u prostorijama FLU u Rajićevoj predstavili su se studenti osnovnih i master studija Marija Marković, Luka Višnjić, Irina Stanojević, Ljubica Kokotović, Luka Marjanović, Zvezdana Mutapović, Milica Vesić, Radomir Novaković, Bojan Dimić, Tina Mirović, Maksim Bjelajac, Marija Zdravković, Teodora Nikolić i Ana Savković, kao i studenti doktorskih studija Marija Zdravković, Jovan Vorotović, Tomica Radulović, Dušan Stipić Dudwarszky, Katarina Đorđević, Isidora Fićović i Marija Bjekić.

Luka Marjanović, master

Tina Mirović, IV godina

Katarina Đorđević

Osim izložbe studenata klase Vesne Knežević, otvorene 3. juna u zgradi FLU u Rajićevoj, završna godišnja izložba školske 2020/2021. godine biće tradicionalno održana i u ostalim prostorima FLU od 12. juna.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEEcult (@seecult)

 

Jovan Vorotović, doktorske studije

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEEcult (@seecult)

 

Ljubica Kokotović, master

Vesna Knežević i Isidora Fićović (doktorske studije)

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav