• Search form

22.04.2012 | 12:25

Otros Aires za kraj 3. BTE

Otros Aires za kraj 3. BTE

Koncertom argentinskog elektro-tango sastava Otros Aires, 23. aprila u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beograd, završava se treći međunarodni festival Belgrade Tango Encuentro (BTE) koji je okupio više od 500 amaterskih plesača iz 33 zemlje i gotovo sve domaće zaljubljenike u taj strastveni ples.

Članovi benda Otros Aires, koji su i prošle godine gostovali u Beogradu, obećali su obožavaocima svetsku premijeru nekoliko numera sa albuma na kojem još rade.

Otros Aires, SKC, Beograd, 2011.

Iako su najavili osveženje svog zvuka, Argentinci koji rade u Barseloni ne odustaju od kombinacije modernih žanrova i sekvenci evergrin tango hitova, a posebno obeležje benda su atmosferični koncerti izuzetno snažne energije. Svaki od njih posebno je koncipiran, a prošlogodišnje nastupe u Beogradu članovi Otros Airesa svrstali su među svoja najlepša iskustva ikad.

Nastupom na BTE, Otros Aires započinju evropsku turneju tokom koje će nastupati u Nemačkoj, Italji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

BTE je počeo 17. aprila, a nastupima nekih od najpriznatijih svetskih umetnika tanga na četiri gran milonge ponovo je kreirao atomosferu po kojoj je postao prepoznatljiv i van granica zemlje.

Među zvezdama trećeg BTE je jedan od najboljih plesnih tango parova današnjice - Marijana Montes i Sebastijan Arse.

Ulaznice za koncert sastava Otros Aires koštaju hiljadu dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Card servisa i biletarnici, kao i u knjižarama “Delfi” koje daju popust od 30 odsto svakome ko u njima napravi račun veći od hiljadu dinara.

Festivalski sajt je www.belgradetangoencuentro.com, a organizuje ga Tango Natural, uz podršku vinarije “13. jul Plantaže” kao generalnog sponzora.

*Foto: Marko Đoković

(SEEcult.org)

Video
22.05.2018 | 23:54

VOĐENJE - ARTTERROR: Fragmenti dualnosti

Vođenje kroz izložbu Fragmenti dualnosti umetničke asocijacije ARTTERROR u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, održanu od 5. aprila do 3. maja 2018.