• Search form

16.05.2018 | 15:35

Leto u Muzeju Jugoslavije, počev od Dana mladosti

Leto u Muzeju Jugoslavije, počev od Dana mladosti

Muzej Jugoslavije poziva sve na proslavu nekadašnjeg Dana mladosti, koji će obeležiti koncertom VIS Limunade i modnom revijom mladih dizajnera, a time će započeti i letnji program kojim želi da se afirmiše kao mesto za druženje i zabavu.

Program “Leto u Muzeju” trebalo bi da oživi plato ispred MJ i dopuni letnju ponudu Beograda, a samim tim i da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. MJ na taj način želi da animira publiku koja ga u najmanjoj meri posećuje, a to su mladi.

Za početak “Leta u Muzeju” najavljen je spektakularni nastup VIS Limunade sa velikim brojem gostujućih izvođača, praćenim modnom revijom letnjih kolekcija mladih lokalnih dizajnera.

Beogradski sastav VIS Limunada, čiji je rad inspirisan različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa, dočaraće atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju, te kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira RadičevićaLjubav i moda”. Muziku će pratiti gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku baletskog ansambla plesnog studia Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre.

Poseban deo programa čini modna revija u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće, Limunada sport, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović (Haljinarnica), Ivane Jovanović (Studio Greška), Dušanke Savić (Riverra Swim and sport) i Elene Dušej (REIN).

Program će biti održan na platou ispred MJ, počev od 20 sati, uz besplatan ulaz.

U okviru “Leta u Muzeju”, za 15. i 16. jun najavljeno je novo izdanje regionalnog književnog festivala “Krokodil”, koji se tradicionalno organizuje na platou ispred MJ.

Program “Leta u Muzeju” obuhvata i koncert benda Nežni Dalibor 28. jula, te veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji (David Blažević aka dr Smeđi šećer i DJ trio Tetkine radosti), najavljen za 25. avgust.

Danima tokom kojih se održava letnji program, realizovan u partnerstvu sa Opštinom Savski venac, posetioci će imati priliku da posete MJ u produženom intervalu od 10 do 20 časova.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.