• Search form

04.10.2018 | 15:38

Deset godina Devetog života

Deset godina Devetog života

Beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša obeležiće 19. oktobra u Elektropioniru deset godina od izlaska albuma “Deveti život”, a za jubilej jednog od svojih najuspešnijih izdanja pripremaju poseban ugođaj.

“Dugo nismo svirali veći deo ‘Devetog života’. Naslovna pesma ‘Prekidi stvarnosti’, i ponekad ‘Crveni konji’, do danas su ostale neizostavne u koncertnom repertoaru, a ostatak albuma mislim da nismo svirali u ovoj deceniji. Nekoliko pesama smo izveli tek par puta u vreme izlaska albuma, a neke, koliko se sećam, nikada, što je šteta. ‘Ovde i sada’ ili ‘Svetla’ su mi uvek zvučale predobro da bi ostale samo diskografska fusnota”, naveo je Nenad Pejović - Neško, gitarista KKN-a.

Album “Deveti život”, kako je dodao, imao je u vreme izlaska “odličan fidbek, zvuk kristalizovane psihodelije koju smo tada jurili je dobro komunicirao sa tim vremenom, a mislim i da je protekla decenija samo potvrdila težinu i snagu tih pesama”.

Ulaznice za koncert kojim će KKN obeležiti prvu deceniju “Devetog života” dostupne su u kafeu Šikarica (Skadarska 22), po ceni od 700 dinara.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.