• Search form

27.12.2019 | 11:36

2100: Skaska o Aski

2100: Skaska o Aski

Pozorište PATOS u Smederevu premijerno izvodi 28. decembra predstavu “2100: Skaska o Aski”, u režiji Sanje Krsmanović Tasić, zasnovanu na motivima pripovetke Ive Andrića “Aska i vuk”, koja je smeštena u (ne)daleku 2100. godinu, u vreme kada je bela boja zabranjena, a čist vazduh samo sećanje.

Priča prati grupu tinejdžera, njihove rutine i živote u jednom distopijskom svetu bez boja, umetnosti i igre, gde je rad jedina vrednost koja se uvažava i koja podržava nadvrednost – ekonomski prosperitet. U tom svetu priča o Aski je poslednje uporište nade i otpora.

U predstavi u formi koreo-drame igraju mladi glumci i igrači: Dunja Velebit, Ana Ivanković, Milica Ivanović, Tara Mladenović, Bojana Ristić, Natalija Jovanović, Milica Lazarević, Mila Živković i Danilo Karapandža.

Koreografije predstave su proizvod kreativnog procesa ansambla predstave i rediteljke Sanje Krsmanović Tasić iz Beograda.

Originalnu muziku koju potpisuje Jugoslav Hadžić, a izvode je članovi orkestra “Svetlost”, Jelena Ugrinić (viola), Marko Đorđević (klarinet), Čarna Varvara Boljević (violina), Đorđe Ivković (violina) i Staša Timotijević (violončelo). Kostim je radila Ivka Stanojević, a izradu rekvizite je izveo Pavle Kukić. Izvršni producent predstave je Dušan Vulić.

Predstava je nastala u produkciji PATOS-a, uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije i Centra za kulturu Smederevo, u kojem će i biti održana premijera.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav