• Search form

27.05.2021 | 15:18

Konkurs Filmarta za mlade filmske talente - učesnike FECI

Nezavisni filmski centar Filmart u Požegi raspisao je konkurs za upis polaznika u Filmski edukativni centar Interakcija (FECI) - petomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

U okviru FECI-ja, svake subote od 3. jula do 27. novembra polaznici će pohađati radionice koje će biti realizovane u Požegi. Petnaest polaznika u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma, izjavio je direktor NFC “Filmart”, reditelj Dejan Petrović, koji će biti i jedan od predavača i mentora.
 
Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga.

Rok za prijavljivanje je 20. jun 2021. Zainteresovani treba da dostave do tog roka ispravno popunjen onlajn prijavni obrazac.
 
Po završetku roka za prijavljivanje selekciona komisija će, kroz razgovor sa kandidatima, procenjivati njihovu kreativnost, sposobnosti i veštine neophodne za bavljenje filmskim stvaralaštvom, kao i motivaciju. Za učešće u programu FECI nije neophodno da kandidati imaju iskustva u oblasti filma, već je cilj komisije da prepozna nadarenost i izabere one koji su najtalentovaniji.

Kandidati će najkasnije do 22. juna biti obavešteni o terminu intervjua, koji će biti održan u Požegi 26. i 27. juna.

NFC “Filmart” pokrenuo je FECI 2011. godine i do danas je upisano pet generacija polaznika.

Dvadeset mladih iz ovog dela Srbije (Moravički i Zlatiborski okrug), koji su pohađali FECI, upisalo je režiju, glumu, kameru, montažu, produkciju na domaćim filmskim akademijama.
 
Više o programu FECI moguće je naći na sajtu "Filmarta".

Program FECI 2021 podržan je od Ministarstva kulture i informisanja Srbije i besplatan je za polaznike.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic, Movie Director Slobodan Sijan, SKC Belgrade, 1976
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav