• Search form

Kulturni centar Beograda

Galerija Artget

ČISTAČ NA POLA PUTA - javni razgovor povodom retrospektive Čistač Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, koja je došla tačno do polovine, a izazvala je oprečne reakcije u javnosti

Učesnici: kustos beogradske postavke Dejan Sretenović (MSU Beograd), kustoskinja u MSU Zagreb Leila Topić, istoričar umetnosti Jerko Denegri, umetnik i profesor na FLU u Beogradu Vladimir Nikolić, umetnica Ivana Ranisavljević, učesnica reizvođenja performansa Marine Abramović, urednica u KCB-u Zorana Đaković Minniti

Moderacija: Vesna Milosavljević (SEEcult.org) i Slađana Petrović Varagić (NFC Filmart) - u ime partnera projekta Kritika na delu (KND), koji će ovom prilikom imati specijalno izdanje uživo pred publikom.

Uvod u diskusiju: inserti iz tri epizode KND o izložbi Čistač, u kojima su kritičari na delu: istoričarka umetnosti Biljana Tomić, filozof Jovan Čekić i Vokalno kustoski sindrom.

Razgovor o izložbi „Čistač“ organizovan je u okviru regionalnog projekta Svet oko nas – metamorfoze pojma kritike, koji SEEcult.org realizuje s partnerima iz Zagreba (Kurziv/Kulturpunkt i Kulturtreger/Booksa), Ljubljane (SCCA-Ljubljana) i Skoplja (Kontrapunkt), uz podršku Zaklade "Kultura nova“. Projekat Svet oko nas nastavak je kontinuiranih aktivnosti partnera na sagledavanju kritike i kritičkih praksi u regionu, započetih 2011. godine u sklopu zapaženog projekta Criticize This! Razgovor o izložbi “Čistač” organizovan je i u okviru projekta Kritika na delu, koji partnerski realizuju NFC Filmart i SEEcult.org, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Tehničku i organizacionu podršku razgovoru o izložbi „Čistač“ pružio je Kulturni centar Beograda.

Fb event

http://www.seecult.org

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav