• Search form

24.10.2015 | 15:16

Italijanski festival u Kinoteci

Italijanski festival u Kinoteci

Festival italijanskog filma biće održan od 25. do 27. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, a nudi ostvarenja iz proteklih par godina, koje potpisuju Gabriele Salvatores, Antonieta de Lilo (Antonietta de Lillo), Lamberto Sanfeliće (Sanfelice) i Đulio Manfredonia (Giulio).

Za svečano otvaranje najavljen je film “Jedan dan kao Italijani”, koprodukcija sa Velikom Britanijom iz 2014. godine, koju potpisuje Gabriele Salvatores, a biće reprizirana i u završnici 27. oktobra.

Salvatoresov film prikan je van konkurencije na 71. Filmskom festivalu Veneciji, a inspirisan je dokumentarcem “Britain in a Day” koji je nastao od video klipova oko 45.000 radova snimljenih 26. oktobra 2013. Film “Jedan dan kao Italijani” (Italy in a Day) reflektuje strah Italijana za vreme recesije, njihovu nesigurnost u vezi sa nacionalnim identitetom, ali i odbijanje da odustanu o svojih snova.

Posetioci Kinoteke imaće priliku da vide 26. oktobra film “Ludača iz komšiluka” (2013) Antoniete de Lilo, a potom i “Hlor” (2015) Lamberta Sanfelića.

Uz reprizu filma “Jedan dan kao Italijani”, u završnici će biti prikazan i film “Naša zemlja” (2014) Đulija Manfredonie.

Festival italijanskog filma tradicionalna je manifestacija u Jugoslovenskoj kinoteci, u kojoj će potom uslediti i Festival turskog filma.

Sajt Jugoslovenske kinotke je kinoteka.org.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav