• Search form

05.10.2015 | 14:31

Relatio Branke Kuzmanović

Relatio Branke Kuzmanović

Izložba “Relatio” Branke Kuzmanović biće otvorena 6. oktobra u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, a predstavlja nove radove kojima umetnica nastoji da prikaže svoju vezu sa istorijskim i savremenim miljeom sredine u kojoj izlaže.

Prema autorkinom tekstu za izložbu, "Relatio" u svojoj strukturi ukršta faktografske momente istorije mesta sa  globalnim tokovima. Otvorio je prostor u kojem se kroz neke druge zaplete vremena kreiraju novi kvalitativno - kvantitativni konstrukti …

Značajnu ulogu u konstituisanju izložbe imalo je istraživanje koje je umetnica sprovela u Istorijskom arhivu grada Pančeva, kojem zahvaljuje na pomoći. 

Branka Kuzmanović je završila Fakultet likovnih  umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, a radi na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.  Od 1992. godine izlaže samostalno i grupno, te učestvuje na simpozijumima/kolonijama/prezentacijama u zemlji i inostranstvu.

Članica Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1995. godine.

Zapaženu samostalnu izložbu imala je 2011. godine u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, na kojoj je predstavila projekat “Intersticij” - ambijentalnu interaktivnu instalaciju čiji je koncept usmeren na pitanja međuvremena i međuprostora.Produkciju projekta “Relatio” podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja  Srbije.

Izložba “Relatio” će biti otvorena u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu do 16. oktobra.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav