• Search form

27.01.2015 | 20:28

U šta ti veruješ?

U šta ti veruješ?

Umetnici iz Beograda, Prištine i Ciriha pripremaju za jesen šestočasovni performans “U šta ti veruješ?” (What do you believe in?) u okviru projekta Baushtelle Balkan Temple, čiji je cilj da poveže umetnike iz Švajcarske i zemalja Balkana i suoči ih sa tim zajedničkim pitanjem.

Projekat će biti predstavljen 30. januara u Mikser hausu u Beogradu, kada će zvanično biti otvoren konkurs za učesnike iz Srbije i regiona.

Povodom početka tog projekta, u Mikser hausu će biti održana u 18 sati i tribina na temu “Da li verujem u svoju umetnost?” (Do I believe in my art?), a učesnici će govoriti o svom delovanju na kulturno-umetničkoj sceni, ali o njenim trenutnim problemima i mogućnostima razvoja.

Najavljeni su Dijana Milošević (Dah teatar), Iva Čukić (Ministarstvo prostora), Jelena Bogavac (Bitef teatar), Danilo Lučić (Arhg) i dr. Nakon tribine, Tamara Jeremić će izvesti kratki performans “Proleterska groznica”, a u muzičkom programu od 21 sat nastupiće Metak za zlikovca, Horkestar i Popečitelji, dok će DJ podršku pružiti Skreč majstor Ljuban.

Ulaz na sve programe je besplatan, ali je na ulazu potrebno napisati anoniman odgovor na pitanje: U šta ti veruješ?

Baushtelle-Balkan Temple nastao je na inicijativu Tobiasa Bienca, mladog pozorišnog umetnika iz Ciriha, a okupiće umetnike iz Švajcarske i sa Balkana koji će tokom leta zajedno raditi na stvaranju performansa u prostorima transformisanim u umetničke kuće koje se nalaze u Beogradu, Prištini u Cirihu. U svakom od tih gradova umetnici će provesti po dve nedelje.

Šestočasovni performans biće izveden u septembru u tim gradovima.

Na konkurs će moći da se prijave umetnici nezavisno od svog polja delovanja, trenutnog statusa, biografije ili mesta boravka. Takođe, konkurs je otvoren i za volontere i blogere.

Baushtelle-Balkan Temple projekat organizovan je u saradnji organizacija Prishtine mon amour iz Ciriha, Baushtelle iz Prištine i asocijacije KulturaBella iz Beograda.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav