• Search form

18.12.2018 | 11:22

ArtSample: Katarina Petrović i Nina Ivanović

ArtSample: Katarina Petrović i Nina Ivanović

Mlade umetnice Katarina Petrović i Nina Ivanović predstaviće se 18. decembra u Umetničkom prostoru U10 u Beogradu, u nastavku serijala razgovora ArtSample.

Katarina Petrović, koja trenutno izlaže u U10, i Nina Ivanović, razgovaraće od 18 sati sa publikom o uticajima na njihov rad - drugim umetnicima, teoretičarima, fenomenima…

Katarina Petrović je umetnica i istraživačica čiji se rad i stvaralaštvo odnosi na relacije umetnosti, nauke i humanističkih nauka, što pokazuje i njena aktuelna izložba u U10 “Srce tame”. Njeno istraživanje fokusirano je na proces postanka i pojam generativnosti, a u radu koristi medije kao što su tekst, jezik, zvuk i kod. Trenutno radi kao istraživačica i saradnica u centru za transdisciplinarna istraživanja Leo Apostel u Briselu.

Završila je master studije na ArtScience departmanu Kraljevskog konzervatorijuma i Kraljevske akademije umetnosti u Hagu, kao i osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na smeru slikarstvo. Ko-inicijatorka je radio emisije Femkanje i projekta ArtScience Forum.

Članica je Stroom Den Haag centra, Trixie kolektiva i bila je član Rec Play improv ansambla za elektro-mehaničku muziku u Hagu od 2014 do 2016.

Nina Ivanović, rođena 1986. u Beogradu, diplomirala je 2010. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na smeru za slikarstvo. Od 2006. aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Dva puta je nagrađivana za crtež -  2009. nagradom FLU i 2014. nagradom Fondacije Vladimira Veličkovića, a 2018. dobila je nagradu Oktobarskog salona.

Bila je član i izlagač u okviru organizacije nKA (Nezavisna kulturna asocijacija) od 2006. do 2010, a 2012. godine je sa još šestoro kolega osnovala Umetnički prostor U10.

Serijal razgovora ArtSample posvećen je mladim umetnicima, kandidatima za prestižnu nagradu “Dimitrije Bašičević Mangelos”.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav