• Search form

20.09.2018 | 20:34

Konkurs za nagradu Medijakult

Zavod za kulturu Vojvodine raspisao je Konkurs za nagradu “Medijakult”, kojom se afirmiše i podržava kreativno televizijsko stvaralaštvo u oblasti kulture koje doprinosi unapređenju interkulturalne komunikacije u Vojvodini.

Na konkursu mogu učestvovati sve televizijske produkcijske kuće u Vojvodini emisijama konkurentnim u okviru teme “Interkulturalna komunikacija u Vojvodini”.

Konkurs je otvoren do 19. oktobra 2018. godine.

Sve prijavljene radove pregledaće žiri u čijem sastavu će biti ugledni poznavaoci TV stvaralaštva.

Nagrada “Medijakult” biće šesti put uručena u novembru u Novom Sadu.

Zavod za kulturu Vojvodine svake godine dodeljuje nagradu “Medijakult” autorima TV emisije o temi iz oblasti “Interkulturalna komunikacija u Vojvodini”.

Nagrada se sastoji od diplome, novčanog iznosa i publikovanja nagrađene emisije na DVD-u.

Propozicije:

1. Pravo učešća imaju autori emisija koji su svojim radom, delovanjem i stvaralaštvom vezani za prostor Autonomne pokrajine Vojvodine.

2. Pravo učešća imaju autori TV emisija koje su realizovane u 2018. godini.

3. Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na jezicima nacionalnih manjina, potrebno je da budu titlovane na srpskom jeziku.

4. Emisije mogu trajati najmanje 10, a najviše 30 minuta.

5. Svaki konkursni paket mora da sadrži: snimak TV emisije u tri primerka snimljene u DVD formatu (bez fizičkih oštećenja, ogrebotina i sl. u regularnom DVD zapisu – mogućnost reprodukovanja na običnom DVD plejeru; uredno popunjen Prijavni list (nalazi se na sajtu Zavoda za kulturu Vojvodine ); filmografiju autora sa biografijom i fotografijom; par fotografija iz TV emisije; ukoliko jedan autor konkuriše sa više emisija, svaka treba da bude snimljena na posebnom nosaču i propraćena Prijavnim listom.

Slanje emisija snimljenih na “CD-R” formatu značiće automatsku diskvalifikaciju.

Konkursnu dokumentaciju treba poslati na adresu: Zavod za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2, 21101 Novi Sad, sa naznakom “Za konkurs ‘Medijakult’”.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav