• Search form

29.10.2014 | 19:44

Baza ZagrebDox Pro

ZagrebDox festival, najveći te vrste u regionu, objavio je bazu dokumentarnih filmova koji su u proteklih deset godina učestvovali u njegovom profesionalnom segmentu - radionici i pitching forumu, a među njima su i neki koji su u međuvremenu višestruko nagrađivani, poput “Plati i ženiAtanasa Georgijeva, “Selo bez ženaSrđana Šarenca, “Gangster te voliNebojše Slijepčevića, “Cinema komunistoMile Turajlić,

Baza ZagrebDox Pro

ZagrebDox festival, najveći te vrste u regionu, objavio je bazu dokumentarnih filmova koji su u proteklih deset godina učestvovali u njegovom profesionalnom segmentu - radionici i pitching forumu, a među njima su i neki koji su u međuvremenu višestruko nagrađivani, poput “Plati i ženiAtanasa Georgijeva, “Selo bez ženaSrđana Šarenca, “Gangster te voliNebojše Slijepčevića, “Cinema komunistoMile Turajlić, “Nije ti život pjesma HavajaDane Budisavljević i mnogih drugih.

Reč je o 120 dokumentaraca koji su učestvovali u ZagrebDox Pro programu kontinuiranog usavršavanja, koji je namenjen rediteljima i producentima dokumentarnih filmova. Taj program održava se poslednjih deset godina u sklopu međunarodnog festivala ZagrebDox.

ZagrebDox je objavio na svom sajtu bazu svih projekata koji su učestvovali na radionici ZagrebDox Pro i na pitching forumu u nastojanju da doprinese vidljivosti projekata dokumentarnih filmova.

U bazu su, između ostalog, uvršteni i podaci o fazi u kojoj se projekti trenutno nalaze, kao i informacije o festivalskim prikazivanjima, nagradama i kompanijama zaduženim za distribuciju završenih filmova.

Organizatori ZagrebDoza zamolili su ujedno sve autore i producente dosad predstavljenih filmova da pomognu u ažuriranju baze programa ZagrebDox Pro, te da pošalju podatke koji nedostaju (novi trejler, faza produkcije, nagrade i priznanja) na adresu: pro@zagrebdox.net.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav