• Search form

23.07.2018 | 20:14

Dečji radovi u MSUB-u

Dečji radovi u MSUB-u

Muzej savremene umetnosti u Beogradu najavio je prvu izložbu uz postavku “Sekvence”, kojom je otvoren u oktobru prošle godine posle desetogodišnje rekonstrukcije, a u pitanju su radovi dece uzrasta od dve do 13 godina koja su redovno posećivala klizalište otvoreno ispred MSUB-a tokom januara i februara.

Izložba “Ulaznica za muzej”, koja će biti otvorena 28. jula u prizemlju izložbenog prostora MSUB-a, obuhvata radove koja su deca-klizači poklonila u zamenu za ulaznicu.

Najmlađi posetioci, kako je saopštio MSUB, tako su dobili mogućnost da kreativnim prilogom ostvare kontakt ne samo sa umetnčkim delima zastupljenim u postavci “Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU”, već da i sami na kratko postanu deo umetničkog ambijenta.

“Njihova kreativnost i neposrednost izraza učvršćuju uverenje Muzeja da upravo deca čine jezgro buduće publike kao i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni”, navedeno je u saopštenju.

MSUB je istakao u saopštenju da je negovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti jedan od njegovih prioritetnih ciljeva u radu sa publikom, te da teži tome da postane mesto za učenje kroz zabavu i podsticanje kreativnog razmišljanja i izražavanja.

Sakupljeno je ukupno 148 radova, ali je deo njih ostao nepotpisan, pa MSUB poziva decu da intervenišu na samoj izložbi i potpišu svoj rad. Prilikom otvaranja, svi učesnici čiji su se radovi našli na izložbi biće nagrađeni.

Izložba “Ulaznica za Muzejbiće otvorena do 12. avgusta.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic's solo exhibition 'Time Based Works 1973-2006', Artget Gallery, Belgrade Cultural Center, 2007
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav