• Search form

25.07.2014 | 10:26

SeaRock na Kotor Artu

SeaRock na Kotor Artu

Grupe iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, SAD i Italije, učestvuju 25. i 26. jula na SeaRock festivalu alternativne i rok muzike u Kotoru, u okviru šestog Kotor Art festivala, a ulaz na koncerte na Letnjoj pozornici je besplatan.

Za 25. jul najavljeni su bendovi Solid Ground iz Crne Gore i Stray Dogg iz Srbije, te Dan Stuart ft Antonio Gramentieri (SAD/Italija), dok će 26. jula nastupiti Lovely Quinces iz Hrvatske i američki muzičari Chuck Prophet & Stephanie Finch duo, te Howe Gelb, lider grupe Giant Sand, sa novim bendom.

SeaRock je specifičan po neprofitnom karakteru, pa je i organizovan u potpunosti zahvaljujući volonterskom radu članova istoimenog udruženja.

       Chuck Prophet

Festival SeaRock promoviše rok kulturu kao muzički pravac, i kao sistem vrednosti i uverenja, ističući da predstavlja jednu od najznačajnijih spona među ljudima. Univerzalni jezik pop-rok muzike, koji već više od pola veka povezuje ljude različitih prostora, generacija, snažan je idejni pokretač današnjice.

U tom smislu, rok kultura je jedan od amblema, simbola savremenosti, poručuju organizatori SeaRock festivala na kojem su tokom protekle tri godine nastupili Autumn for free, Fantodrom i Vrpca iz Crne Gore, My Buddy Moose, The Bambi Molesters, Gustafi i Izae iz Hrvatske, Goribor i The Backyard Sinners iz Srbije, Salongorkesteret iz Norveške, Comaneci iz Italije, Chris Eckman & The Frictions iz SAD/Slovenije, The Penny Black Remedy iz Velike Britanije, Steve Wynn ft Chris Cacavas iz SAD, a pratilo ih je više od 10.000 posetilaca.

SeaRock festival deo je 6. međunarodnog festivala Kotor Art koji predstavlja od kraja juna do sredine avgusta više od 2.000 umetnika, izvođača i predavača kroz osam programskih segmenata.

KotorArt obuhvata i festivale klapskog pevanja i pozorišta za decu, Don Brankove dane muzike, KotorArtTeatar, KotorAPSS, Pisanje grada i Pjacu od filozofa.

Festivalski sajt je www.kotorart.me, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav