• Search form

08.06.2014 | 17:10

Gustinčičev opus - udžbenik

Gustinčičev opus - udžbenik

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac uputio je telegram saučešća povodom smrti Jurija Gustinčiča, legende slovenačkog, srpskog i jugoslovenskog novinarstva.

U telegramu porodici Gustinčica, Tasovac je naveo da je žurnalizam na Balkanu ostao bez jedinstvenog i autentičnog autora, čiji je rad u celom regionu doprineo razvijanju profesije i širenju otvorenog i kulturnog javnog dijaloga, saopštilo je Ministarstvo kulture.

"Kao novinarski hroničar najvažnijih svetskih događaja druge polovine 20. veka, Gustinčič je u tadašnjoj Jugoslaviji bio svojevrstan prozor u svet. U vremenu bez interneta, čitaoci širom SFRJ imali su decenijama svog reportera koji je jasnom i tačnom informacijom i proniclјivom analizom znao da nam približi i najdalјa i najkompleksnija dešavanja na svetskoj političkoj sceni”, naveo je Tasovac u telegramu saučešća koji je uputio u lično i u ime Ministarstva kulture i informisanja.

Tekstovi Gustinčiča, kako je istakao, i u Srbiji su bili i ostali najbolјi udžbenik za mnoge novinarske generacije, a njegov rad i doprinos jugoslovenskom žurnalizmu ostaće nemerlјiv”.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav