• Search form

17.04.2014 | 12:26

VOĐENJE: Breda Beban

VOĐENJE: Breda Beban

Breda Beban: Let's call it Love / Nazovimo to ljubav
Kulturni centar Beograda, 3-26.4.2014.

Kroz izložbu vode Branko Franceschi, Dubravka Cherubini i Gordana Dobrić, kustoskinja KCB-a.

Izložba "Let Call It Love" predstavlja fotografske, video i filmske radove velike jugoslovenske i evropske umetnice Brede Beban, koje je realizovala posle emigriranja iz ratom zahvaćene Jugoslavije početkom 90-ih do prerane smrti 2012. u Londonu. Deo opusa Brede Beban, koja je rođena u Novom Sadu, odrasla u Skoplju i živela u Zagrebu, predstavljen je posthumno u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a nakon Beograda, izložba "Let's Call It Love", koja je dosad najpotpuniji prikaz njenih radova iz emigrantskog života, gostuje i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i MSURS u Banjaluci.

Izložbu "Let's Call it Love" partnerski su organizovali KCB i MSUV, u saradnji sa Portalom za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.


Projekat VOĐENJE
Produkcija: SEEcult.org, 2014.

Snimatelj: Milan Nešić
Montažerka: Marija Aranđelović

SEEcult.org realizuje projekat “Vođenje” od 2012. godine u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi. Projekat su do sada podržali Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Svratite na vođenje :)

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav