• Search form

04.09.2013 | 14:18

Tasovac preuzeo veliki posao

Tasovac preuzeo veliki posao

Novi ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac preuzeo je 4. septembra dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Petkovića, a ocenio je da ga čeka veliki posao i dodao da već od prvog dana razmišlja o danu kada će i sam predati dužnost, odnosno rezultate rada.

“Dok sam dolazio, prolazila mi je jedna misao - da svaki ministar svakog dana treba da razmišlja o danu primopredaje, jer to je dan kada se vidi šta ste uradili. Rezultati su jedino što ostaje... Ja već od danas razmišljam o tom danu”, rekao je Tasovac, dosadašnji direktor Beogradske filharmonije, koji je na čelo Ministarstva kulture došao kao nestranačka ličnost, na predlog Socijalističke partije Srbije.

“Čeka nas veliki posao”, dodao je Tasovac, ali nije želeo da govori o planovima, jer želi najpre da se detaljnije upozna sa stanjem u kulturi i medijskoj oblasti.

Nakon protokolarnog preuzimanja dužnosti, Tasovac se srdačno pozdravio sa Petkovićem, sa kojim je razmenio i želje u uspeh u daljem radu.

Petković je rekao za Tasovca da je “pravi čovek na pravom mestu” i ponudio mu pomoć, na osnovu iskustva koje je stekao na čelu Ministarstva kulture od jula 2012. godine, kada je taj resor preuzela Srpska napredna stranka.

“Vrlo rado ću preneti svoje iskustvo i biću na raspolaganju 24 sata, jer se bavimo istim poslom”, rekao je Petković, kome je Tasovac zahvalio i poželeo mu uspeh u budućem radu.

Primopredaja dužnosti obavljena je po protokolu koji podrazumeva i uručenje izveštaja o radu, finansijama i planovima.

Tasovac je potom u neformalnom razgovoru sa mnogobrojnim novinarima želeo da čuje njihovo mišljenje o problemima u kulturi i informisanju, radu Ministarstva i mogućnostima njegovog unapređenja.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav