• Search form

29.05.2013 | 16:59

Ritualno izjedanje bicikla i pesnik Starešina

Ritualno izjedanje bicikla i pesnik Starešina

Posle performansa “Budistički moleban za zemunsku kaldrmu”, posmodernog evergreen kiča koji je prošle nedelje u Zemunu okupio nekoliko stotina biciklista Kritične mase koji su zakrčili ulicu Kej oslobođenja i na taj način na nekoliko sati zaustavili automobilski saobraćaj, 31. maja se ritualnim izjedanjem kobasice - bicikla u prirodnoj veličini - nastavlja borba Debelih biciklista za poštovanje saobraćajnih znakova na zemunskom keju.

Artističko kulinarsko karnivorska akcija, ritual pod nazivom “Buda Guda - Svaki svoje biciklo pojedi”, počinje u 17 sati kada će se na licu mesta, u Zemunskom malom umetničkom centru ZMUC, praviti kobasica u prirodnoj veličini bicikla, prinositi na žrtvenik posebno konstruisan za tu priliku i, konačno, ritualno pojesti.

Uslediće urnebesno poetsko veče pirotskog Debelog bicikliste Borisa Starešine, koji će recitovati originalnu slem poeziju posvećenu junačkoj borbi biciklista i pešaka za svoj deo asfalta.

U muzičkom delu programa učestvuju Goran Orge Nikolić, Tobić Tobić idol mladih, Damjan od Resnika, Peđa Skakavac, Satan Panonski i drugi.

Svi koji dođu moći će da potpišu apel za zaustavljanje automobilskog saobraćaja i nepropisnog parkiranja u delu ulice Kej oslobođenja, od Stare Kapetanije do Radeckog, kako postojeći saobraćajni znakovi i nalažu (od 18 do 2 sata posle ponoći radnim danima, odnosno od 10 do 2 sata posle ponoći vikendom).

Događaj je upriličen u okviru velike kampanje Debeli biciklisti za zemunsku kaldrmu, koju finansijski podržavaju BCIF, Delegacija Evropske unije u Srbiji i USAID.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav