• Search form

09.05.2013 | 13:27

Šakiću otkaz zbog šamaranja

Šakiću otkaz zbog šamaranja

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije prekinulo je saradnju sa Manetom Šakićem, nakon što je nedavno fizički napao predsednicu Komisije za dodelu sredstava na konkursu za savremene vizuelne umetnosti Lidiju Bogdanović, zamenicu direktora Muzeja istorije Jugoslavije.

Šakiću je prestao angažman u realizaciji projekta državnog obeležavanja Milanskog edikta, izjavila je “Blicu” rukovodilac tog projekta Slavica Trifunović.

“Njegovo ponašanje u javnosti je narušilo ugled kako Ministarstva kulture i informisanja, tako i celog projekta”, rekla je ona, dodajući da u timu projekta koji afirmiše toleranciiju, mir i postovanje ljudskih prava, nema mesta za one koji ne poštuju te osnovne vrednosti.

Slikar Mane Šakić, inače sin glumice i pevačice Olivere Katarine, nedavno je išamarao Lidiju Bogdanović u prostorijama Ministarstva kulture.

Prema navodima “Blica”, ovoga puta partijsko poznanstvo njegove majke s ministrom kulture Bratislavom Petkovićem nije moglo da opravda nasilničko ponašanje Šakića.

Šakić je imao ugovor o delu kao koordinator za likovne i vizuelne umetnosti povodom obeležavanja 1700-godišnjice Milanskog edikta. Ugovor se odnosio na period od 1. februara do 31. maja, ali je od 8. maja razrešen svih odgovornosti u Ministarstvu kulture.

Lidija Bogdanović nije želela da komentariše taj incident, osim što je kratko rekla da je “profesionalno obavljala svoj posao”.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav