• Search form

15.04.2016 | 12:27

(Polu)rezultati beogradskog konkursa za kulturu za 2016.

(Polu)rezultati beogradskog konkursa za kulturu za 2016.

Grad Beograd finansiraće u 2016. godini 437 projekata u oblasti kulture, na osnovu godišnjeg konkursa na koji je podneto više od hiljadu prijava.

Rezultati Konkursa za izbor projekata u kulturi koji će se finansirati i sufinansirati iz budžeta Grada Beograda objavljeni su 15. aprila na gradskom sajtu bez finansijskih iznosa podrške. 

Komisije koje je obrazovao gradonačelnik Beograda razmotrile su 1.026 projekta koji su dostavlјeni na konkurs koji je trajao od 10. decembra 2015. godine do 11. januara 2016. godine.

Komisije su odlučile da se iz gradskog budžeta finansira 437 projekata u različitim oblastima: bibliotečko-informacione delatnosti i knjiga i književnost; naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi; istraživanje, zaštita i korišćenje kulturnog nasleđa; muzika; muzička, govorna, artistička i scenska izvođenja kulturnih programa; scensko stvaralaštvo i interpretacija; likovne i primenjene umetnosti, vizuelne umetnosti i arhitektura, digitalno stvaralaštvo i multimedija i umetnička fotografija i kinematografija i audio-vizuelno stvaralaštvo.

Prošle godine Grad Beograd odlučio je da sufinansira oko 300 projekata u oblasti kulture, među kojima je je bilo najviše u sferi umetničkog amaterizma i očuvanja tradicije.

Ove godine podržano je nešto više projekata u oblasti savremenog stvaralaštva organizacija sa nezavisne kulturne scene, koje su u velikoj meri bile izostavljene 2015. i 2014. godine.

Odluke komisija bile su objavljene 2015. godine krajem februara, a gradonačelnik je na osnovu njih doneo odluku o (su)finansiranju projekata krajem aprila. U 2014. godini preliminarni rezultati, odnosno odluke komisija bez iznosa odobrenih sredstava, objavljeni su u maju, a tek u avgustu su objavljeni bili i konačni rezultati.

Spisak projekata koji su odobreni ove godine nalazi se u PRILOGU

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav