• Search form

29.12.2015 | 11:55

BGF praznuje radno u Omanu

BGF praznuje radno u Omanu

Orkestar Beogradske filharmonije dočekaće 2016. godinu u Omanu, sultanatu na obali Arapskog poluostrva, a održaće koncert u velelepnoj Kralјevskoj operi Muskat, pod vođstvom dirigenta Davida Livaja.

Solisti su violinistkinja Ana Tifu, italijanska zvezda mlađe generacije, tenor Mihael Šade, stalni član Bečke državne opere i gost velikih operskih kuća poput Metropolitena i Minhenske opera, te sopran Fatma Said, mlada nada egipatske klasične muzike i stipendistkinja milanske Skale.

BGF je najavila da će izvesti popularne numere iz opereta i mjuzikala Lehara, Štrausa, Herberta i Rodžersa, uz atraktivan violinski nastup sa delima Sarasatea i Montija. Posebno mesto na programu će imati i Balkanska simfonijska igra br. 2 violiste BGF Konstantina Blagojevića.

Dirigent Livaj, sa kojim je BGF održala i dva poslednja ovogodišnja koncerta u Beogradu, izjavio je da je mnogo srećan zbog saradnje sa orkestrom BGF. Program za Oman razlikuje se od repertoara novogodišnjih koncerata za beogradsku publiku, koji je prvi put izvodio.

  Beogradska filharmonija i Livaj, proba

“U Oman idemo sa drugačijim repertoarom koji sam mnogo puta izvodio. Drago mi je da ću kroz ove različite nastupe ući u novu godinu zajedno sa orkestrom koji me je potpuno šarmirao”, rekao je Livaj, prenela je BGF.

BGF nastupa u glamuroznoj Kraljevskoj operskoj kući u Muskatu koja je izgrađena na inicijativu sultana Kabosa bin Saida, velikog zaljubljenika u klasičnu muziku. Opremljena je najmodernijom tehnologijom i savršenom akustikom. Spoj tradicionalne arhitekture i savremene omanske arhitekture, kako je istakla BGF, učinio ju je provoklasnom građevinom svetske umetnosti.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav