• Search form

19.10.2016 | 20:00

Konkurs za kolektivno izlaganje na temu Moj univerzum

Konkurs za kolektivno izlaganje na temu Moj univerzum

Udruženje Kreativna fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na temu “Moj univerzum”, na koji se mogu prijaviti umetnici iz Srbije.

Šta je po tebi Univerzum, kako ga ti vidiš i doživljavaš? Svako od nas u sebi krije svoj mali, lični Univerzum, pokaži nam kako izgleda tvoj!

“Samo sam bio jedan običan, mali i usamljeni putnik na planeti Zemlji obasjan sunčevom svetlošću i privučen gravitacionom silom. Razmišljao sam o astronomiji, Velikom Prasku, širenju Univerzuma, gravitaciji i inerciji. Poželeo sam da postanem neobičan i da prestenem biti usamljen”.
(Stefan Papić, Moj Univerzum)

Na konkurs je potrebno poslati:

1. fotografije maksimalno dva rada na temu “Moj univerzum”
Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obavezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke prema dole priloženoj tabeli:

2. Autor: ime, prezime
3. Godina rođenja:
4. Kontakt: telefon, email, adresa i grad
5. Naziv dela: godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela

Fotografije radova i kratak opis treba poslati do 26. oktobra 2016. na email: konkurs.mojuniverzum@gmail.com

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Izložba je žirirana, a imena odabranih autora biće objavljena do 30. oktobra, putem e-mail adrese koja je dostavljena.

Izložba će biti otvorena u noćnoj galeriji-kafeu Petak (Lomina ulica 14) u Beogradu.

O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti naknadno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 dinara.

Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba povući žicu kroz njih kako bi se mogli okačiti na jednu.

Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen.

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju-kafe Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs, kandidati prihvataju sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta “Dosije umetnik” organizovala vise od 150 samostalnih izložbi, kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku”, gde se beogradskoj publici predstavilo više od 100 umetnika u ovoj godini.

Umetnički savet galerije čine: Ana Marinović – dipl. grafičar (samostalni umetnik, članica Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a), Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti, Igor Markišić - master na odseku grafika i knjiga, Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA vizuelnog dizajna, Biljana Ćalić – predsednica udruženja Kreativna fabrika.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav