• Search form

01.06.2016 | 14:09

Poziv na program Umetnički menadžment

Poziv na program Umetnički menadžment

Program Umetnički menadžment biće održan u UK Parobrod od 17. juna do 2. jula 2016. godine, a otvoren je za vizuelne umetnike i dizajnere zainteresovane za sticanje znanja za prijavljivanje na konkurse za samostalne izložbe, umetničke rezidencije i nagrade, odnosno veština i tehnika za profesionalnu umetničku prezentaciju svog rada.

Umetnički menadžment, kao deo projekta Umetnički trening 2016 - "Umetnička karijera", doprinosi afirmaciji, promociji i većoj vidljivosti stvaralaštva profesionalnih mladih vizuelnih umetnika. Putem predavanja i interdisciplinarnih radionice koje će voditi stručnjaci iz oblasti dizajna i vizuelnih umetnosti i komunikacija, polaznici stičnu neophodne veštine u komunkaciji i funkcionalno znanje u reprezentaciji na javnim konkursima. Polaznici će se upoznati sa primerima dobre i loše prakse sa javnih konkursa za autorske izložbe ili nagrade, naučiće kako da „čitaju konkurs“, a saznaće nešto više o konkursu za nagradu “Dimitrije Bašičević Mangelos”, kao i savremenim trendovima u modelima reprezentacije.

Cilj kursa Umetnički menadžment je podizanje profesionalne umetničke reprezentacije na javnim konkursima u formi projektne prijave, umetničke biografije, umetničke izjave (art statement) i portfolija, a namenjen je mladim stručnjacima iz oblasti vizuelnih umetnosti koji su u procesu kreiranja projektnog predloga za prijavu na javne konkurse za samostalne izložbe, umetničke rezidencije, nagrade, modne događaje ili izlazak na tržište dizajnerskih proizvoda.

Program Umetnički menadžment obuhvata 5 predavanja o upravljanju sopstvenom umetničkom produkcijom na javnim konkursima, metode i tehnike umetničke reprezentacije, kreativne radionice, konsultacije i specifične zadataka. Nakon svakog predavanja, kroz kreativni proces, u saradnji sa voditeljkom radionica Gabrielom Vasić, polaznici dobijaju zadatak kojim se praktično bave u toku radionice i zadatak na kojem rade kod kuće, za unapređenje svog autorskog projekta. Za te potrebe, polaznici će imati po jednu onlajn konsultaciju oko finalizaciji svojih zadataka sa koordinatorom projekta. Najuspešniji polaznici dobijaju sertifikat o završenom kursu koji izdaje autorka projekta Gabriela Vasić. Tačan raspored predavanja i termina, polaznici koji upišu kurs, dobijaju elektronskom poštom pre početka kursa.

Predavači: Gabriela Vasić, magistar slikarstva, vizuelni umetnik, edukator i nezavisni kustos – autorka i koordinatorka projekta; Dragan Lončar, grafički dizajner; Miroslav Karić, istoričar umetnosti, kustos Galerije Remont; Jelena Spaić, istoričar umetnosti, kustos Galerije FLU i arhivista Fakulteta likovnih umetnosti.

Termini i lokacija:

Program se odvija petkom od 18 do 21 sat i subotom od 11 do 14 sati u Ustanovi kulture Parobrod od 17. juna do 2. jula.

Elementi prijave:
• ime, prezime kandidata označeno na imejlu za konkurs (na primer: Petra Petranović, Prijava za Umetnički menadžmenet);
• kratka umetnička-radna biografija sa kontakt telefonom, imejl adresom, veb adresa;
• umetnička izjava do 150 reči;
• portfolio od 10 radova u pdf formatu.

Biografiju treba poslati odvojeno, umetničku izjavu i portfolio složiti u jedan PDF dokument. U slučaju da ne bude bilo dovoljno prijavljenih, program se pomera za jesen. Broj polaznika programa je od 6 do 12. 

Prijave treba slati na: umetnicki.trening@gmail.com najkasnije do 14. juna 2016.

Kontakt telefon za više informacija: 069/5552340

Kotizacija:

Polaznici sufinansiraju ovaj kurs sa 4000,00 dinara, a sredstva se uplaćuju na račun Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), i potrebno je pokazati uplatu po dolasku na prvo predavanje. Račun na koji je potrebno uplatiti sredstva: 355-1029312-90, Vojvođanska banka a.d.

Autor projekta: Gabriela Vasić, nosilac projekta: ULUS. Partneri: Udruženje građana KOD, UK Parobrod, Galerija O3ONe i Unija srednjoškolaca Srbije.

Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu Beograda.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav