• Search form

23.10.2011 | 13:12

Nasedanje na laž

Nasedanje na laž

I Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije, i glumica Mirjana Karanović, demantovali su vest objavljenu u tabloidu “Kurir”, a potom u još nekim medijima, da je ministar Predrag Marković navodno uputio uvrede na račun Karanovićeve na nedavnoj manifestaciji “Dani Žanke Stokić” u mestu Rabare kod Požarevca.

“Vest je u potpunosti izmišljena”, saopštilo je 23. oktobra Ministarstvo kulture i izrazilo očekivanje da “tužilaštvo po službenoj dužnosti istraži i naručioce”.

Ministarstvo je navelo i da je primilo pismo izvinjenja od organizatora manifestacije “Dani Žanke Stokić”.

“Zgroženi smo govorom mržnje koju ova izmišljotina promoviše i prema ministru i prema Mirjani Karanović i prema LGBT populaciji”, navelo je Ministarstvo u saopštenju povodom vesti koju su, bez proveravanja, preneli još neki mediji, kao i neke od nevladinih organizacija koje su u reagovanjima zatražile i ostavku ministra.

I Mirjana Karanović demantovala je da joj je ministar navodno rekao "Marš lezbejko", nakon što mu se obratila nakon otvaranja manifestacije.

"Kurir" je, pak, nastavio da prenosi reagovanja na navodne uvrede, iako je i Karanovićeva rekla za E-novine da je reč o iskonstruisanom incidentu i da ne može da shvati ko je i zbog čega to uradio.

Prema njenim rečima, ni tokom njenog pozdravnog govora na otvaranju “Dana Žanke Stokić”, a ni kasnije, nisu se odigrale stvari o kojima piše “Kurir”.

“Na otvaranju sam rekla da sam zadivljena time što su to uspeli da naprave, kao i da je lako praviti festivale po Beogradu, jer postoji podrška Ministarstva, ali da je u malim mestima teško napraviti bilo kakav kulturni događaj, naročito kada im niko ne pomaže”, rekla je Karanovićeva.

Kako je navela, nakon otvaranja, ispred zgrade Doma kulture - dok je davala izjavu za jednu TV ekipu, pored nje je prolazio ministar, koga nije imala priliku da upozna ranije, a dok je odmicao, dobacila mu je "u polušaljivom tonu: 'Kako to odlazite bez pozdrava. Jeste li vi ministar kulture ili nekulture?'”

“On je odgovorio da se već pozdravio sa mnom na početku programa. Poslednje što sam mu rekla bilo je: 'Sram vas bilo' i na tome se završilo”, rekla je Mirjana Karanović, dodajući da joj se novinar “Kurira” javio SMS-om sutradan i saopštio joj da ju je ministar navodno izvređao.

“On mi saopštava da me je ministar nazvao lezbejkom. Taj novinar mi je rekao ja to nisam čula, ali da je Predrag Marković to rekao u prisustvu žene iz organizacije. Kada sam je nazvala, ona mi je kazala da to nije istina”, rekla je Mirjana Karanović.

Pojedini mediji u Srbiji, ali i u inostranstvu, nedavno su bez proveravanja preneli još jednu lažnu vest - o navodnoj dodeli Nobelove nagrade za književnost Dobrici Ćosiću.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav