• Search form

11.06.2018 | 12:44

Konkurs za učešće na izložbi Beograd – grad u kome stvaram 2018.

Kolektivna izložba "Beograd – grad u kome stvaram" biće održana peti put u avgustu u Galeriji Singidunum u Beogradu, a konkurs za učešće umetnika iz svih sekcija ULUPUDS-a, kao i članova drugih umetničkih udruženja i svih ostalih umetnika koji se profesionalno bave likovnim i primenjenim umetničkim radom (od slikarstva, vajarstva, keramike, fotografije, tekstila... do video instalacija), otvoren je do 20. jula.

Izložba “Beograd – grad u kome stvaram”, odobrena na Umetničkom savetu ULUPUDS-a 2014. godine,  biće otvorena 2. avgusta u Galeriji Singidunum.

Tema izložbe je Beograd kao mesto, odnosno grad u kome živi i radi veliki broj umetnika.

“Beograd ostavlja trag, Beograd je inspiracija ... kroz senke u mračnoj ulici, segmente kaldrme, poglede na reku, most, arhitekturu... kroz Beograđane, njihova vesela, tužna, začuđena, zabrinuta, spokojna, umorna, dečija lica. Beograd je prepoznatljiv i kao takav postaje deo umetničkog izraza. Beograd živi kroz strip, grafite, kroz skadarlijske boeme, kroz rokere,  kroz kalemegdanske klince, kroz pecaroše, kroz noćne šetače...živi, raduje se i tuguje, odoleva i traje”, navela je autorka projekta: Marina Milovanović Kušić.

Zainteresovani bi trebalo da dostave fotografije i popunjen formular na imejl adresu: kusicdesign@gmail.com (formular se može preuzeti sa sajtova Galerije Singidunum i ULUPUDS-a).

Fotografije za žiriranje treba dostaviti u JPG formatu, RGB mod, fajl veličine do 500 kb, fotografije za katalog u rezoluciji 300 pixel/inću, Tif ili EPS format, CMYK mode, maksimalne veličine fotografije 10x10cm.                                                                                                                                                                 

Rok za konkurisanje je 20. jul 2018. godine. Radovi moraju biti opremljeni za izlaganje.

Izložbu žirira stručni žiri.  

Autori čiji su radovi prošli selekciju, plaćaju kotizaciju u iznosu od hiljadu dinara.

Učesnici imaju pravo na besplatan primerak kataloga izložbe.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.