• Search form

03.07.2017 | 20:48

Konkurs za izložbu Crna kutija VI

Galerija Singidunum Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizanera Srbije (ULUPUDS) raspisala je konkurs za izložbu “Crna kutija VI” koja će biti održana od 20. do 28. septembra u njenom prostoru u Beogradu.
 
Naziv “Crna kutija” (Black Box) predstavlja metaforu koja referiše na aktuelne društvene pojave i procese koji omogućavaju komercijalizaciju kulture i umetnosti. Takvo viđenje sveta podređeno komercijalnim prinudama je u funkciji devastiranja duha i duše.

“Crna kutija” kao utopija o naknadnoj stvarnosti aktuelizuje savremeni trenutak i koncentriše se na neka od najvažnijih pitanja savremenog scenskog stvaralaštva kroz samosvesno istraživanje konkretnih i prepoznatljivih pitanja i problema u teatarskoj umetnosti viđenih u širem kulturnom miljeu. Ovakvim postavkama se afirmiše savremeno poimanje ovih prilično zapostavljenih oblasti (u izlagačkom kontekstu) primenjene umetnosti. Dela predstavljena na toj izložbi namenjena su najširoj umetničkoj publici, stručnoj javnosti i kolegama koja je ovom postavkom na različitim nivoima mogla da interaguje sa scenografskim i kostimografskim konceptima stvaralaštva.

Na postavci će biti predstavljeni radovi svih generacija umetnika.
 
Kutija i kotizacija (500 dinara) se donose u galeriju Singidunum u ponedeljak, 18. septembra 2017. od 11 do 19 sati.

Fotografiju rada treba poslati na adresu singidunum@ulupuds.org.rs do 11. septembra 2017.
 
Dimenzije kartonske kutije, u okviru koje se umetnik izražava, ostaju iste kao i prethodnih  godina – 45 x 35 x 30 cm.
 
Podizanje radova je u petak, 29. septembra od 11do 19 sati.
 
(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću