• Search form

28.03.2012 | 15:30

Zaokružen program 12. Trenchtowna

Zaokružen program 12. Trenchtowna

Regionalni festival Trenchtown, koji će biti održan od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nedaleko od Palića, zaokružio je muzički program na glavnoj bini, na kojoj će nastupiti i Elemental, jedan od najpoznatijih hip hop sastava u regionu, popularni beogradski producent i DJ SevdahBaby sa svojim bendom i mađarska grupa colorStar.

Ranije već najavljeni su Eva Braun, Eyesburn i Superhiks, koji će nastupiti na Velikoj bini 30. aprila, te Atheist Rap, koji će nastupiti 1. aprila, kada i Elemental i SvedahBaby. U završnici će, uz colorStar, nastupiti 2. maja i Roots Rocket i Jinx.

Hrvatski bend Elemental atraktivna je mešavina repa, fanka, roka, džeza i soula. Osnovana 1998. godine, grupa Elemental ima iza sebe pet studijskih albuma, a jezgro benda čine Mirela Priselac Remi (pevačica i MC) i Luka Tralić Shot (MC i producent). Uz njih su tu i Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Vida Manestar (prateći vokali).

Grupa colorStar osnovana je u Budimpešti 1996. godine, a debi album “Heavenicetrip!” objavila je dve godine kasnije. Nakon toga su se pojavila još dva izdanja “Via La Musica” i “Komfort”. Njihova muzika se može opisati kao kompleksan konglomerat raznih elektro pravaca, spejs roka, psihodelične muzike, etno i eksperimentalnog plesnog zvuka...

SevdahBaby, odnosno Milan Stanković, iza sebe ima album “Ganc novi FUNK!” i više izuzetno popularnih singlova i remiksa, kao što je remiks pesme Srđana Jula Koketa “3 poljupca” i “Ljubi me brzo, žurim” (u originalu grupa KIM). Na Velikoj bini Trenchtown festivala SevdahBaby će nastupiti sa kompletnim bendom u čijem sastavu su Djixx (ženski vokal), Milan Stanković (vokal, gitara, talkbox), Lou Benny (MC), Andreja Jovanović (bubnjevi) i DJ Prema (scratch, matrice, efekti).

Onlajn prodaja ulaznica za 12. Trenchtown je u toku, a karte se mogu kupiti preko sajta Gigstix.com. Pojedinačne (jednodnevne) ulaznice koštaju 820 dinara, a 1.980 dinara je komplet karata za sve dane Festivala.

Fizička prodaja ulaznica počinje 2. aprila, a uskoro će biti poznata i prodajna mesta.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji se kapacitet zbog velikog interesovanja svake godine povećava.

Svi koji kupe komplet ulaznica imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.

Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak formular na festivalskom sajtu Trenchtown.org.

Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, pa organizatori sugerišu zainteresovanima da požure sa rezervacijom.

Festival organizuje Fondacija “Danilo Kiš” iz Subotice

(SEEcult.org)

Video
22.05.2018 | 23:54

VOĐENJE - ARTTERROR: Fragmenti dualnosti

Vođenje kroz izložbu Fragmenti dualnosti umetničke asocijacije ARTTERROR u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, održanu od 5. aprila do 3. maja 2018.