• Search form

28.03.2012 | 15:30

Zaokružen program 12. Trenchtowna

Zaokružen program 12. Trenchtowna

Regionalni festival Trenchtown, koji će biti održan od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nedaleko od Palića, zaokružio je muzički program na glavnoj bini, na kojoj će nastupiti i Elemental, jedan od najpoznatijih hip hop sastava u regionu, popularni beogradski producent i DJ SevdahBaby sa svojim bendom i mađarska grupa colorStar.

Ranije već najavljeni su Eva Braun, Eyesburn i Superhiks, koji će nastupiti na Velikoj bini 30. aprila, te Atheist Rap, koji će nastupiti 1. aprila, kada i Elemental i SvedahBaby. U završnici će, uz colorStar, nastupiti 2. maja i Roots Rocket i Jinx.

Hrvatski bend Elemental atraktivna je mešavina repa, fanka, roka, džeza i soula. Osnovana 1998. godine, grupa Elemental ima iza sebe pet studijskih albuma, a jezgro benda čine Mirela Priselac Remi (pevačica i MC) i Luka Tralić Shot (MC i producent). Uz njih su tu i Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Vida Manestar (prateći vokali).

Grupa colorStar osnovana je u Budimpešti 1996. godine, a debi album “Heavenicetrip!” objavila je dve godine kasnije. Nakon toga su se pojavila još dva izdanja “Via La Musica” i “Komfort”. Njihova muzika se može opisati kao kompleksan konglomerat raznih elektro pravaca, spejs roka, psihodelične muzike, etno i eksperimentalnog plesnog zvuka...

SevdahBaby, odnosno Milan Stanković, iza sebe ima album “Ganc novi FUNK!” i više izuzetno popularnih singlova i remiksa, kao što je remiks pesme Srđana Jula Koketa “3 poljupca” i “Ljubi me brzo, žurim” (u originalu grupa KIM). Na Velikoj bini Trenchtown festivala SevdahBaby će nastupiti sa kompletnim bendom u čijem sastavu su Djixx (ženski vokal), Milan Stanković (vokal, gitara, talkbox), Lou Benny (MC), Andreja Jovanović (bubnjevi) i DJ Prema (scratch, matrice, efekti).

Onlajn prodaja ulaznica za 12. Trenchtown je u toku, a karte se mogu kupiti preko sajta Gigstix.com. Pojedinačne (jednodnevne) ulaznice koštaju 820 dinara, a 1.980 dinara je komplet karata za sve dane Festivala.

Fizička prodaja ulaznica počinje 2. aprila, a uskoro će biti poznata i prodajna mesta.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji se kapacitet zbog velikog interesovanja svake godine povećava.

Svi koji kupe komplet ulaznica imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.

Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak formular na festivalskom sajtu Trenchtown.org.

Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, pa organizatori sugerišu zainteresovanima da požure sa rezervacijom.

Festival organizuje Fondacija “Danilo Kiš” iz Subotice

(SEEcult.org)

Video
Vođenje kroz izložbu “Kada se Drugi susreće sa drugim Drugim” u KCB-u
08.07.2017 | 23:42

VOĐENJE: Kada se Drugi susreće sa drugim Drugim

Kada se Drugi susreće sa drugim Drugim / When The Other Meets The Other Other, Kulturni centar Beograda, 6.6 - 1. 7. 2017.