• Search form

16.06.2017 | 23:28

VOĐENJE: Tanja Ostojić

VOĐENJE: Tanja Ostojić

TANJA OSTOJIĆ, Leksikon Tânja Ostojić, Salon Muzeja savremene umetnosti, Beograd, 6. jun - 31. jul 2017.

Izložba “Leksikon Tânja Ostojić” je deo dugogodišnjeg regionalnog interdisciplinarnog i participativnog istraživačko-umetničkog projekta umetnice Tanje Ostojić, koji uključuje saradnju sa ženama istog imena i prezimena, a različitih nacionalnosti, generacija, stepena obrazovanja, profesija, socijalnog statusa, životnih iskustava… Sve se mogu sporazumeti na srpsko-hrvatskom jeziku i sve one ili njihovi roditelji potiču sa teritorije SFRJ.

Izložba obuhvata deo arhive sociološkog istraživanja, radove nastale u kreativnim radionicama, kao i foto i video dokumentaciju susreta, dela socijalne i kreativne razmene. Radovi u terakoti nastali su 2013. godine na radionici u okviru Simpozijuma Terra u Kikindi, dok su radovi u tehnici dokumentarnog veza nastali na radionicama u Gete institutu u Beogradu početkom 2017. godine, te u MSU Republike Srpske u Banjaluci u martu i MSU u Zagrebu u aprilu 2017, u saradnji sa umetnicom Vahidom Ramujkić.

Kroz izložbu vode umetnica Tanja Ostojić i kustos Zoran Erić.

_ _ _ _ _ _ _

Projekat VOĐENJE
Produkcija: SEEcult.org, 2017.

Novinari: Miroljub Marjanović, Vesna Milosavljević
Snimatelj: Mile Ilić
Montažerka: Marija Aranđelović

Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije

SEEcult.org realizuje projekat “Vođenje” od 2012. godine, u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi.

Svratite na vođenje :)

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.