• Search form

09.10.2018 | 22:07

VOĐENJE: Prostor za grešku

VOĐENJE: Prostor za grešku

Vođenje kroz izložbu “Prostor za grešku” u Ostavinskoj galeriji Magacina u Kraljevića Marka, koja je održana od 8. do 13. septembra u okviru šireg događaja “Prostor za sve”, kojim je obeležen završetak rekonstrukcije tog samoorganizovanog kulturnog centra u Beogradu.

Na izložbi su predstavljeni svi umetnici koji su se javili na javni poziv Ostavinske galerije da izlože svoje greške, bilo da su napravljene u procesu rada, pristupu temi, korišćenju medija ili na bilo koji drugi način.

Reč je o dosad najmnogoljudnijoj izložbi u Ostavinskoj galeriji, na kojoj su se predstavili umetnici različitih generacija, i oni nagrađeni i zaobiđeni, i akademski obrazovani i amateri, i stari znanci i nova lica, i domaći i strani: Mitar Stojković, Nadežda Kirćanski, Nemanja Milenković, Jovana Braletić, Nikola Radosavljević, Izabela Mašić, Adrienn Ujhazi, Jovan Jović, Ivan Despotović, Dajana Ho i Sinovi, Dragan Stojmenović, Zoran Ilić, Lamija Halilagić, Dunja Ožegović, Toni Kovačić, Darija S. Radaković, Gabrijela Nikolić, Marko Zavišić, Luka Ličina, Mirza Dedać, Sonja Halilović, Marija Stanković, Lidija Antonović, Vanja Pašić, Miloš Peškir, Tijana Savatić, Edvina Hudeckova, Milena Kulić, Aleksandra Letić, Miljana Rajčić, Ivana Aranđelović, Ana Cerović, Darko Dacović, Sofija Modošanov, Katarina Marčetić, Vladimir Radivojević, Jana Stojaković i Mane Radmanović.

Radovi 38 umetnika predstavljeni su bez selekcije, bilo kakve hijerarhije i pokušaja da se segmentiraju, a o greškama koje sadrže i temama kojima se bave u vođenju kroz izložbu govori teoretičar umetnosti Stevan Vuković.

_ _ _

Projekat VOĐENJE
Produkcija: SEEcult.org, 2018.

Urednica: Vesna Milosavljević
Snimatelj: Saša Todorović
Montažerka: Marija Aranđelović

Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije

SEEcult.org realizuje projekat “Vođenje” od 2012. godine, u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi.

Svratite na vođenje kroz bogatu arhivu od gotovo 100 izložbi koje smo ovekovečili za sve koji su ih propustili, ali i za one koji nisu :)

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.