• Search form

08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.

O dobitnici nagrade Nadeždi Kirćanski i ostalim finalistima govore članovi žirija Milica Pekić i Dušan Savić.

O svom radu, koji je predstavljen i na samostalnoj izložbi "ništa spec 0.1" u Galeriji Doma omladine Beograda, govori nagrađena umetnica Nadežda Kirćanski, koju očekuje dvomesečni studijski rezidencijalni boravak u Residency Unlimited u Njujorku.

U vođenju kroz izložbu govore i ostali finalisti nagrade "Mangelos": Dejan Clement, Ivana Ranisavljević, Dušan Rajić i Dejan Marković.

Nagrada “Dimitrije Bašičević Mangelos”, koja nosi ime značajnog umetnika, rodonačelnika konceptualne umetničke prakse i istoričara umetnosti sa prostora bivše Jugoslavije, dodeljena je 17. put. Dodelu nagrade organizuju Fond “Ilija & Mangelos” i Remont - nezavisna umetnička asocijacija, u saradnji sa Residency Unlimited i uz podršku Trust for Mutual Understanding iz Njujorka. Nagrada “Mangelos” deo je međunarodne mreže YVAA (Young Visual Artists Awards) koja deluje u svim zemljama na prostoru bivše Jugoslavije, kao i u Albaniji, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

_ _ _

Projekat VOĐENJE
Produkcija: SEEcult.org, 2018.

Novinarka: Vesna Milosavljević
Snimatelji: Vesna Tašić i Kosta Aksentić
Montažerka: Marija Aranđelović

Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije

SEEcult.org realizuje projekat “Vođenje” od 2012. godine, u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi.

Svratite na vođenje :)

(SEEcult.org)

Gott liebt die Serben, Rasa Todosijevic
Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.