• Search form

29.04.2018 | 19:18

Teško, a najlepše iskustvo

Teško, a najlepše iskustvo

Malo pozorište “Duško Radović” premijerno izvodi 30. aprila mjuzikl za decu “Sudbina jednog Čarlija” rediteljke Ane Tomović, prema tekstu Tamare Radojčić Obrenović zasnovanom na motivima istoimenog romana za decu jednog od najznačajnijih srpskih dramskih pisaca Aleksandra Popovića (Bela kafa, Tamna je noć, Razvojni put Bore Šnajdera...).

Sudbina jednog Čarlija” nosi snažne emocije bliske svakom detetu: strah od napuštenosti i čežnju za majkom, bliskost nerazdvojnog prijateljstva, ljubav za koju se čine velika dela, ponos zbog uspeha, ponesenost slavom, ali i utehu zbog povratka u okrilje majke.

Čarli je na početku nezrelo mače, surovo ostavljeno da se stara samo o sebi, a na kraju mačak sa bogatim životnim iskustvom. Kraj, iako prepun emocija, ima nežnu filozofsku poruku da je život bolje iskusiti nego ostati zauvek vezan za roditelje, jer to iskustvo života, iako ponekad teško, ujedno je i nešto najlepše na svetu.

Autorsku ekipu čine Nevena Glušica (kompozitor i songovi), Milan Gromilić (koreograf), Momirka Bailović (kostimografkinja) i Ljubica Milanović (scenografkinja).

U predstavi igraju Arsenije Tubić (Mačak Čarli), Jelena Petrović (Violeta), Alek Rodić (Kapetan), Sandra Rodić Janković, Aleksandra Anđelković, Kristina Tomić, Damjan Kecojević, Miloš Anđelković, Goran Balančević i Jovan Stamatović – Karić.

Predstava je namenjena deci od pet godina i više, a izvodiće se u Malom pozorištu “Duško Radović” i 5, 12. i 17. maja od 17 sati.

*Foto: Željko Sinobad

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.