• Search form

07.02.2018 | 19:55

Tešinovo veče u Fabrici

Tešinovo veče u Fabrici

Književno veče Srđana V. Tešina, povodom novog romana “Gori gori gori”, u izdanju Arhipelaga, biće održano 8. februara u prostoru Fabrika Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, čime počinje serija promocija književnih dela “Nova knjiga”.

Uz Tešina, učestvovaće izdavač Gojko Božović, a razgovor će voditi Jovan Gvero.

Tešinov roman pogađa u samo središte najaktuelnijih i najizazovnijih savremenih tema. Neobično smeo i provokativan, roman “Gori gori gori” je triler o terorizmu i nasilju, Vegan ratnicima i erotskim fascinacijama, internetu i mitologiji i svakodnevici društvenih mreža, hipnoterapiji i o tome šta je bilo posle.

Junak romana “Gori gori gori”, kao žrtva terorističkog napada na hamburgerinicu, doživljava potpunu amneziju i gubi vlastiti identitet. Dok u bolnici pokušava da izleči rane i da obnovi vlastiti identitet kroz razgovore s drugim bolesnicima, ali i s lekarima i psiholozima, grad potresa serija terorističkih napada na prodavnice brze hrane. Tešinov junak opsesivno čita crnu hroniku u novinama, odakle se obaveštava o dramatičnim događajima u svom gradu. Jedino što mu je ostalo na raspolaganju posle terorističkog napada koji je preživeo jeste tablet u kojem pronalazi program za dopisivanje s Nepoznatom Nikom koja mu šalje izazovne erotske fotografije pod uslovom da joj za svaku fotografiju pošalje po jednu erotsku priču. Obnavljajući postepeno priču vlastitog života, junak romana “Gori gori gori” suočava se s dramatičnim iskustvima zajednice u kojoj živi i sveta čiji je deo.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.