• Search form

04.12.2017 | 14:53

Svetska ekskluziva u Beogradskoj filharmoniji

Svetska ekskluziva u Beogradskoj filharmoniji

Beogradska filharmonija izvešće 7. i 8. decembra u Kolarčevoj zadužbini decenijama zagubljenu i konačno pronađenu “Pogrebnu pesmu Igora Stravinskog, a nastupiće pod vođstvom dirigenta Hansa Grafa.

Ponovno otkriće izgubljene kompozicije Stravinskog i njena rekonstrukcija jedan je od najvažnijih svetskih muzičkih događaja u prošloj godini. Sam Stravinski verovao je da to delo negde postoji, a potraga za izgublјenim kompozicijom trajala je više od sto godina.

Beogradska filharmonija je jedini orkestar iz Jugoistočne Evrope koji je dobio ekskluzivno pravo da izvede “Pogrebnu pesmu” u 2017. godini, uz nekolicinu svetskih orkestara, među kojima su Berlinska filharmonija, Nacionalni orkestar Francuske, Čikaški simfonijski orkestar i orkestar Filharmonija iz Londona.

Hans Graf

Sergej Babajan, foto: Marco Borggreve

Nakon te ekskluzive, Beogradska filharmonija najavila je i najveće hitove ruskog romantičarskog izraza - čuveni Klavirski koncert u b-molu Petra Iljiča Čajkovskog, u izvođenju pijaniste Sergeja Babajana, te poslednju, Treću simfoniju Sergeja Rahmanjinova.

Foto: Marko Đoković

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.