• Search form

05.12.2017 | 14:53

Srpsko-makedonska institucionalna saradnja

Srpsko-makedonska institucionalna saradnja

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Aleksandar Gajović i pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić razgovarali su 5. decembra u Beogradu sa zamenikom ministra kulture Makedonije Vladimirom Lazovskim i ambasadorkom Makedonije u Srbiji Verom Jovanovskom Tipko o unapređenju saradnje u oblasti kulture kroz povezivanje nacionalnih institucija.

Sagovornici su se, kako je saopštilo Ministarstvo kulture, složili da saradnja institucija “već postoji i da se realizuje kroz razmenu programa, ali da svakako postoji prostor za njeno intenziviranje kroz uklјučivanje institucija u zajedničke projekte”.

Istaknuto je, kako je navedeno u saopštenju, i da Ministarstvo kulture i informisanja Srbije podržava putem konkursa u kontinuitetu projekte makedonske nacionalne manjine u oblasti kulture, kao i prevode dela srpskih autora na makedonski jezik.

Bilo je reči i o saradnji u okviru formata Kina i zemalјe Centralne i Istočne Evrope (16+1), imajući u vidu da je Makedonija dobila Centar za promociju kulture u okviru tog formata.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.