• Search form

15.04.2014 | 11:50

Različitosti običnog života

Različitosti običnog života

Pozorišna trupa Kroz Prozor Fabrika premijerno će izvesti 17. aprila u intimnom teatru Le Studio predstavu “Raspareni par” reditelja Žan-Batista Demarinjija (Jean-Baptiste Demarigny) koja je srpska verzija komedije “The Odd Couple” Nila Sajmona.

To je prva ovogodišnja premijera u Le Studiju, a četvrta od početka rada te nezavisne alternativne pozorišne scene koju je trupa Kroz Prozor Fabrika pokrenula u februaru 2013.

U novoj predstavi publika će se upoznati sa najboljim prijateljima Srećkom i Rašom, njihovim običnim životima, ali neminovnom različitošću i nemogućnošću da promene jedan drugog.

Čitav zaplet nastaje pri njihovom dogovoru da žive zajedno usled koga kao razvedeni samci postaju par kakav sigurno nisu želeli da budu. Njihova različita priroda i način života dovode ih do sukoba u kojima postaju jednaki bračnim partnerima, što dovodi do vrhunca komike.

Reč je o običnim životnim situacijama koje su u osnovi smešne, iako ih stvarni život ne vidi tako.

“U intimnom pozorištu Le studio postaćete deo priče u kojoj se možete pronaći bili žensko ili muško, bili udati/oženjeni ili ne, uz koju ćete prepoznati duh ovog vremena u kome živite i ljude koji čine vašu svakodnevicu, a sa kojima je nekada nemoguće izaći na kraj baš zbog različitosti. U ovoj predstavi kroz komiku karaktera i intrige, uz likove Srećka i Raše, njihovih prijatelja i zgodnih, ali ostavljenih Suzi i Nensi, nasmejaćete se i sami sebi i svojim životima”, poručila je Kroz Prozor Fabrika.

U predstavi glume: Marko Petrović, Mirko Jokić, Stevan Stančević, Dragan Milošević, Tamara Karabasil, Ivana Ilić i Bojana Simić.

Pozorišnu trupu Kroz Prozor Fabriku osnovali su pre pet godina reditelj Žan-Batist Demarinji i scenografkinja Sanja Maljković, a cilj je bio da, pored negovanja umetničkog u pozorištu, deluju i društveno odgovorno. Sa tim ciljem se pristupa izboru tema predstava, koje su uvek političke i aktuelne, neguje pozorište “za svakoga”, visokih umetničkih zahteva, a u isto vreme razumljivo svima, i deli se sa publikom u intimnom teatru Le Studio, zamišljenom kao mesto gde ljudi dolaze da prisustvuju čistom pozorišnom događaju, gde se ostvaruje vrlo blizak dijalog između publike i predstave koji se posle nastavlja u neformalnom druženju umetničkog tima i posetilaca.

Pored predstave “Raspareni par”, na repertoaru Le Studija u aprilu i maju su i “Jedan zarez nešto”, “Nemam da platim i neću da platim” i “Transsibirska proza”.

Teatar Le Studio (Venizelosova 42 na Dorćolu) ima svega 40 mesta, pa je preporučljivo rezervisati kartu na vreme (krozprozor.fabrika@gmail.com i +381 64 187 17 31).

(SEEcult.org)

Nina i Miodrag Stankovic
Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću