• Search form

09.06.2018 | 20:12

Presek Grafičkog odseka FLU

Presek Grafičkog odseka FLU

Izložba grafika studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu biće otvorena 12. juna u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja “Akademija”, a predstavlja radove koje su odabrali profesori, pa je odraz ne samo godišnjeg rada studenata, već i predavača Grafičkog odseka FLU.

Izložba obuhvata umetničke radove 38 studenata osnovnih master i doktorskih studija FLU. Izložene grafike izvedene su u svim tradicionalnim tehnikama (litografija, sitoštampa, linorez, duboka štampa) i u digitalnoj štampi.

Centar za grafiku tradicionalno izlaže radove studenata koji su protekla dva semestra proveli ostvarujući odnos matrice i otiska, štamparske prese i papira (u zgradi Grafičkog odseka u Mila Milunovića 1).

Studenti su već umetnici formiranih ličnih poetika, čemu svedoče izloženi radovi, saopštio je Centar za grafiku koji nastoji da im omogući da prikažu talenat najširem auditorijumu, odnosno onima koji će ubuduće pratiti njihov umetnički put.

Izložba će biti otvorena do 26. juna.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.