• Search form

13.09.2018 | 12:37

Pravi se da spavaš

Pravi se da spavaš

Izložba “Pravi se da spavašTadije Janičića, koja predstavlja specifičnu kritiku savremenog društva i mentaliteta, biće otvorena 13. septembra u Dvorcu Petrovića u Podgorici, u organizaciji Centra savremene umetnosti Crne Gore.

Tadija Janičić je, kako je navela istoričarka i teoretičarka umetnosti Ivana Milojko, umetnik je očuđenja, autentični i društveno angažovani hroničar onih naizgled trivijalnih situacija koje odražavaju posrnuće sveukupnog društva.

“Njegova umetnost je vešto zavodljiva, ne uzvisuje se pred popularnom kulturom, ne uzmiče pred primtivizmom mas-medija, već ih podražavanjem i procesom subverzivne afirmacije razara iznutra. Priklonivši se tendencijama potrošačkog društva ka vizuelnim nadražajima, i u njima pronalazeći delotvoran vid kritike, Tadija svoj lucidan i krajnje ironičan umetnički impuls kanališe u izraz pop-arta”, navela je Ivana Milojko, koja će i otvoriti izložbu.

Tadija Janičić diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je završio i master studije 2015. godine. Dobitnik je više nagrada za stvaralaštvo. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložba “Pravi se da spavašbiće otvorena do 31. oktobra.

*Foto: CSUCG

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.