• Search form

10.05.2018 | 15:56

Ovacije za svirku Ferare u Gradu

Ovacije za svirku Ferare u Gradu

Američki reditelj Ejbel Ferara, gost 11. Beldoksa, održao je 9. maja u Kulturnom centru Grad koncert sa Borisom Milanovićem (Triko, Palms voice) i Duškom Rajković (VIS Limunada).

U jednom trenutku pridružio im se i reditelj filma “Kapuera” Horhe Itapua, takođe gost 11. festivala Beldocs, i to sa dairama i ritam sekcijom.

Ferara je svirao gitaru i usnu harmoniku i pevao omiljene pesme svoje mladosti, što je publika pozdravila ovacijama.

Među gostima su bili i portugalski reditelj Žoao Rodrigeš koji je, kao i Ferara, dobio ovih dana Plaketu Jugoslovenske kinoteke.

Ferara je 7. maja i otvorio 11. Beldoks u Sava centru, kada je pozvao publiku na dobre filmove, ali i rokenrol.

Nekoliko sati uoči nastupa u KC Gradu Ferara je primio Plaketu Jugoslovenske kinoteke za doprinos kinematografiji, a potom održaodrzao masterklas.

Ferara je svoj najnoviji film “Trg Vitorio” (2017) predstavio 8. maja u Domu omladine, uz razgovor sa publikom nakon projekcije.

Reč je o dugometražnom dokumentarcu koji prikazuje poznati trg u Rimu i njegove stanovnike – izbeglice koje su stigle poslednjih godina na talasu migrantske krize, imigrante iz celog sveta koji su tu odavno našli svoje mesto i italijanske starosedeoce. Kroz njihove izjave o svakodnevnom životu, mukama, planovima, ali i političkim, ekonomskim i sindikalnim temama, sklapa se mozaik problema savremene civilizacije.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.