• Search form

14.09.2017 | 14:32

Odavanje pošte Samardžiću ispred Kinoteke

Odavanje pošte Samardžiću ispred Kinoteke

Jugoslovenska kinoteka postavila je ispred ulaza u svoju zgradu u Uzun Mirkovoj veliku fotografiju Ljubiše Samardžića, pored koje građani polaganjem cveća mogu da odaju poštu tom velikom srpskom i jugoslovenskom glumcu.

U Jugoslovenskoj kinoteci 14. septembra održava se i komemorativni skup povodom smrti Samardžića, glumca, reditelja i producenta koji je obeležio ne samo jugoslovenski i srpski film, već i čitavu jednu epohu.

Samardžić je preminuo 8. septembra u 81. godini, posle duge i teške bolesti.

Smrt Samardžića dočekana je sa tugom širom regiona, uz medijske napise o odlasku legende srpske i jugoslovenske kinematografije i podsećanje kolega, prijatelja i mnogobrojnih poštovalaca na društvenim mrežama na njegove nezaboravne uloge.

Jugoslovenska kinoteka, kojoj je Samardžić poklonio svoje mnogobrojne nagrade i priznanja, najavila je da će u oktobarskom programu obeležiti odlazak slavnog glumca, između ostalog, i velikom filmskom retrospektivom.

(SEEcult.org)

 

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću