• Search form

04.12.2017 | 12:53

Obojeni program u DOB-u

Obojeni program u DOB-u

Novosadska grupa Obojeni program održaće 23. decembra u Domu omladine Beograda veliku koncertnu promociju live ploče “Exit 2017” sa spektakularnog nastupa na glavnoj bini ovogodišnjeg festivala Exit u Novom Sadu.

Beogradska publika je poslednjih nekoliko godina bila u prilici da vidi Obojeni program u intimnim klupskim okruženjima, a budući da je povod za prednovogodišnji nastup vrlo značajn i da se radi o promociji live vinilnog izdanja “Exit 2017” (Odličan hrčak - Srbija, Dallas Records - Slovenija i Hrvatska), frontmen OP Branislav Babić Kebra je sa ekipom odlučio da se preseli u veću, a sa druge strane i dovoljno intimnu salu Ameikana.

“Svaka definicija gubitak je slobode”, a Obojeni program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol, koji je najizraziti upravo na njihovim nastupima uživo.

Bend koji postoji bezmalo četiri decenije, nametnuo se od prvog dana kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, koji nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats... ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neka od tih grupa.

Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar 50 muzičara, sa Kebrom kao stožerom koncepcije OP, koja je svojevremeno predstavljena i u emisiji legendarnog Džona Pila (John Peel) na BBC radiju i kroz spot za “981” u MTV 120 minuta.

Kao gosti na koncertu u DOB-u nastupiće mladi beogradski sastav Vizelj, za koje je Nikola Vranjković rekao da “imaju nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra”.

Ulaznice su po promotivnoj ceni dostupne na blagajnama Eventima i DD Ticketsa, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22), a do 10. decembra su 600 dinara, a potom 800 dinara, dok će na dan koncerta biti hiljadu dinara.

Uoči beogradskog koncerta, Obojeni program je najavljen 15. decembra u Klubu Kb u Požarevcu.

*Foto: Jovan Milinov

(SEEcult.org)

Edinburgh Art, 1973, autor casopisa Moment Biljana Tomic
Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.