• Search form

09.03.2018 | 12:08

O nama pre i danas

O nama pre i danas

Komad “DvestaPetra Mihajlovića, u režiji Jovice Pavića, čija je praizvedba 10. marta u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, prikazuje istoriju ovih prostora u proteklih 200 godina na pomeren, iščašen, sarkastičan, na momente veoma duhovit, a na momente potresan i bolno otrežnjujući način.

Predstava “Dvesta” govori “o nama pre i nama danas”, kroz jednu “tipičnu” srpsku porodicu koja se snalazi i pliva u svim režimima i sistemima i iz svega izlazi kao pobednik (da li?), saopštio je Knjaževsko-srpski teatar, navodeći da je praizvedba tog komada višestruko značajna za kragujevačku i srpsku pozorišnu i kulturnu scenu, jer se pojavljuje u godini velikog jubileja, 200-godišnjice od stvaranja moderne srpske države i proglašenja Kragujevca za prestoni grad.

U predstavi učestvuje više od 40 glumaca i statista - gotovo ceo glumački ansambl Knjaževsko-srpskog teatra.

Scenograf je Boris Maksimović, kostimografkinja Jelena Janjatović, kompozitor Dragoslav Tanasković, koreografkinja Nela Antonović, a lektor Andrijana Videnović.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.