• Search form

13.09.2017 | 10:12

Nova sezona razgovora ArtSample

Nova sezona razgovora ArtSample

Nova sezona serijala razgovora ArtSample sa mladim umetnicima, koji su konkurisali za nagradu “Dimitrije Bašičević Mangelos”, počinje 14. septembra u galeriji Remont predstavljanjem Milene Pešut i Dejana Clementa.

Ovogodišnji kandidati za nagradu “Mangelos” imaće priliku da sa publikom razgovaraju o uticajima: drugim umetnicima, teoretičarima i pojedincima koji su uticali na na njihov rad.

Razgovori ArtSample osmišljeni su tako da odabrani mladi umetnici u prvom delu održe prezentaciju odabira umetničke produkcije koja je uticala na formiranje njihovih poetika, a potom predstave i neke od svojih projekata. U drugom delu, publika je pozvana da sa umetnicima uđe u dijalog, komentariše radove i postavlja pitanja.

Milena Pešut, Nokti

Dejan Clement, Identity Research

Nagradu “Mangelos” za 2017.‏ godinu dobila je Jelena Mijić, a u finalu su bili i Lidija Delić, Ksenija Jovišević, Nemanja Lađić i Ivan Šuletić.

Dobitnicu nagrade “Mangelos” očekuje dvomesečni studijski rezidencijalni boravak u Njujorku u Residency Unlimited, a nakon povratka u Beograd i samostalna izložba.

Nagrada “Dimitrije Bašičević Mangelos”, koja nosi ime značajnog umetnika, rodonačelnika konceptualne umetničke prakse i istoričara umetnosti sa prostora bivše Jugoslavije, dodeljena je ove godine 16. put. Organizatori su Fond “Ilija & Mangelos” i Remont - nezavisna umetnička asocijacija, u saradnji sa Residency Unlimited i uz podršku Trust for Mutual Understanding iz Njujorka.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.