• Search form

11.04.2018 | 19:15

Nova sezona Beogradske filharmonije - Bitije ljudsko

Nova sezona Beogradske filharmonije - Bitije ljudsko

Beogradska filharmonija najavila je novu sezonu 2018/2019. pod nazivom “Bitije ljudsko”, a čine je 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa: Mrakobes, Izviiskra, Ašikovanje, Uzvišenije i Mudroslovlje.

Kao najveće novine u sezoni najavljeni su nastupi sa horom Obilić AKUD “Branko Krsmanović” nakon nekoliko godina pauze, te koncertna izvođenja opera koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja.

“Mračni i sagama isprepletani Dvorac Plavobradog Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega. Ovo delo ćemo koncertno izvesti, isto kao i prvi čin opere Valkire Riharda Vagnera, u kojoj jedan čovek, ranjen i u bekstvu od neprijatelјa, upoznaje svoju sestru i zavoli je. Mogu da Vam obećam da će to biti izuzetne večeri našeg čudesnog orkestra sa internacionalnom pevačkom elitom, koja će zbog toga rado doći u Beograd”, rekao je Felc, prenela je BGF.

Među solistima u novoj sezoni najavljeni su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violončelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, kao i dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits.

Prodaja kompleta karata za dosadašnje pretplatnike već je počela na blagajni BGF, a a svi oni koji to žele da postanu, imaće mogućnost od 23. aprila, kada se kompleti mogu kupiti i onlajn.

Prodaja po ciklusima počinje 7. maja.

Program nove sezone nalazi se na sajtu BGF, kao i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.