• Search form

04.07.2012 | 21:38

Nezavisni u Srpskom Holivudu

Nezavisni u Srpskom Holivudu

Srpski Holywood, ambijent na otvorenom prostoru u selu Mutanj na planini Rudnik, ponovo će oživeti od 27. do 29. jula, za kada je najavljena druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije koja će prikazati sedam novih ostvarenja nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

Osim sedam filmova u konkurenciji za nagradu Šumski patuljak, biće prikazana i dva van konkurencije.

Zvaniči program čine filmovi “ObrtSrđana Stojanovića iz Beograda, “To moramBranka Radakovića iz Bača, “Filozof iz našeg sokaka” prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice, “Putevima Tibora SekeljaStipana Milodanovića iz Subotice, “Potpisani” - 2. epizoda “Šifra” i 3. epizoda “VozMarka Kovača iz Beograda, kao i “HipnozaKoste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca.

Van konkurencije biće prikazan film o prošlogodišnjoj Reviji - “60’Miroslava Nikolića i Bate Petrovića, koji je autor i filma “Srpski mjuzikl - 60’”.

Reviju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije i SO Gornji Milanovac, a tehničku podršku daje beogradsko producentsko preduzeće Fiks Fokus.

Prva Revija nezavisnih off-filmova Srbije održana je sredinom avgusta 2011. godine i na njoj je prikazano 11 dugometražnih ili srednjemetražnih igranih filmova nastalih u “kućnim radionicama”, od kojih je sedam bilo u konkurenciji.

Srpski Holywood, inače, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car, a nalazi se u selu Mutanj, kilometar i po iznad Ibarske magistrale.

Slova natpisa “Holywood” vide se sa Ibarske magistrale i danju i noću, sa uspona ka tzv. Rudničkom bregu (105. kilometar od Beograda).

(SEEcult.org)

Video
22.05.2018 | 23:54

VOĐENJE - ARTTERROR: Fragmenti dualnosti

Vođenje kroz izložbu Fragmenti dualnosti umetničke asocijacije ARTTERROR u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, održanu od 5. aprila do 3. maja 2018.