• Search form

25.06.2018 | 17:21

Narodni muzej i u virtuelnoj realnosti

Narodni muzej i u virtuelnoj realnosti

Kompanija Digital Mind, fokusirana na razvoj novih i inovativnih tehnologija za oblasti marketinga, kulture i zabavne industrije, uvodi virtuelnu realnost i u Narodni muzej u Beogradu, koji će svečano biti otvoren 28. juna posle dugogodišnje rekonstrukcije.

Odabrana dela Nadežde Petrović, Paje Jovanovića i Vlaha Bukovca, koja se neće naći u novoj stalnoj postavci Narodnog muzeja, biće dostupna na specijalnoj izložbi samo u virtuelnoj realnosti na VR All Art platformi.

VR All Art predstavlja revolucionarnu platformu i novo tržište za umetnike, galerije, muzeje i široku publiku za istraživanje, izlaganje i uživanje umetnosti u virtuelnoj i dopunjenoj stvarnosti, saopštila je kompanija Digital Mind, poznata po ranijem projektu “Doživi Teslu”.

Digital Mind poziva sve da budu deo umetničkog univerzuma bez granica i jedinstvenog trenutka u istoriji umetnosti u kojem tehnologija meša i preklapa digitalne i stvarne svetove, donoseći revoluciju u način na koji se izlaže, konzumira i doživljava kulturna baština.

(SEEcult.org)

 

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.