• Search form

28.06.2012 | 21:06

Nagrađeni studenti FLU

Nagrađeni studenti FLU

Veliku nagradu na godišnjoj studentskoj izložbi Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu dobila je Vendel Vaštag sa Slikarskog odseka, saopšteno je 28. juna na otvaranju izložbe nagrađenih studenata u Galeriji FLU.

Dobitnica Velike nagrade “Rista i Beta Vukanović slikari” je na drugoj godini master studija, u klasi profesora Čedomira Vasića.

Nagrada za slikarstvo “Rista i Beta Vukanović slikari” dodeljena je Jovani Živčić, koja je takođe na drugoj godini mastera na Slikarskom odseku, u klasi profesorke Anđelke Bojović.

Nagrada “Ljubica Sokić slikar i profesor Akademije likovnih umetnosti” dodeljena Milici Jovanović koja je prva godina master studija, takođe na Slikarskom odseku, u klasi profesora Slobodana Roksandića.

Nagrada FLU za grafiku dodeljena je Jovani Đorđević, nagrada za grafiku “Boško Karanović” Mariji Anđelković, a nagrada “Marko Krsmanović za inovativni pristup grafici” Danji Tekić.

Nagrada za osobenu kreativnu inovaciju iz Fonda “Miloš Bajić, slikar i profesor” dodeljena je Ani Milenković, koja je na drugoj godini master studija, na Slikarskom odseku, u klasi profesora Velizara Krstića.

Nagrada FLU “Ilija Kolarević vajar” dodeljena je Andrei Dramićanin, koja je na trećoj godini osnovnih studija, u klasi docenta Radoša Antonijevića.

Nagradu “Vladeta Petrić” dobila je Milica Stanojević, koja je na prvoj godini master studija, na Vajarskom odseku, u klasi profesora Veljka Lalića.

Nagrada Kuzmanović za portret/skulpturu dodeljena je Sanji Ćopić, studentkinji prve godine osnovnih studija na Vajarskom odseku, u klasi profesora Zdravka Joksimovića.

Nagrada “Sreten Stojanović vajar” za rezultate u skulpturi dodeljena je Marijani Miletić, koja je na drugoj godini master studija, na Vajarskom odseku, u klasi profesora Veljka Lalića.

Za mali format grafike nagrađena je Jelena Jevtić, dok je nagrada za rad na ručno pravljenom papiru pripala Nikoleti Nikoletić.

Nagrada FLU za mozaik dodeljena je Radetu Mutapoviću, Aleksandru Mitroviću i Anđelki Milojčević.

Nagrada iz Fonda “Mr Miodrag Janjušević akademski slikar” pripala je Tanji Bogdanić.

Za crtež na prvoj godini nagrađeni su Nemanja Simić, Vladimir Đekić i Dušan Jovčić, a na drugoj godini Dejana Perić, Aleksandar Lazar i Maja Zorić.

Nagrada FLU za večernji akt pripala je Juliji Zaharijević i Marini Zečević.

Nagrada “Stevan Knežević” za crtež (od treće godine osnovnih i prvu i drugi godinu master studija) pripala je Mirzi Dedaću, Andrei Dramićanin i Goranu Risteru, kao i Stefanu Mirosaviću, Jeleni Vićentić i Jovani Živčić.

Nagradu za skulpturu u materijalu, koju dodeljuje Skupština opštine Savski venac, dobili su Milan Kulić, Nikola Blagojević i Magdalena Pavlović.

Nagrada “Vrt dobre nade” za najbolji rad na temu životinja pripala je Jeleni Lazović.

Izložba nagrađenih radova studenata FLU otvorena je do 12. jula.

Radovi nagrađenih studenata, kao i njihovih kolega sa velike godišnje studentske izložbe, biće predstavljeni, kao i do sada, i u onlajn Galeriji umetnika (talenata) portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.