• Search form

09.10.2016 | 23:58

Nagrade 7. MikroFAF-a

Nagrade 7. MikroFAF-a

Nagrada sedmog festivala amaterskog filma MikroFAF za najbolji “uradi sam” film dodeljena je italijanskom delu “Je suis DADA” Rika Nibea (Rick Niebe), najboljim nezavisnim filmom proglašen je rumunski “Dreams on Sale” Vlada Buazianua, a nagrada za najbolji viralni video pripala je Marku Backoviću iz Srbije za “Goldfingers 2”.

Žiri sedmog MikroFAF-a, koji su činili režiseri Miloš Tomić, Milutin Petrović i Miloš Gojković, dodelio je posebnu pohvalu autorima koji rade pod pseudonimom Odri Shnajfer i PEZolin, za video rad “Osmjeh”.

Stipendija filmske škole Milutina Petrovića “Preditor” dodeljena je Sandri Silađev, poznatoj na društvenim mrežama kao Dinja.

Specijalna nagrada, i to za životno delo dodeljena je Dušanu Čaviću i Dušanu Šaponji, autorima serijala Marka Žvaka.

Publika sedmog MikroFAF-a “Viral Edition: Infected by Video” imala je priliku da 7. i 8. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke pogleda ostvarenja 42 autora sa svih strana sveta, a budući da je ove godine u fokusu bio fenomen viralnog videa i uticaj društvenih mreža i interneta na izradu i percepciju kratkog filma, najviše pažnje i publike i žirija privukli su upravo radovi iz te kategorije. S obzirom da MikroFAF insistira na iskustvu zajedničkog gledanja filmova u bioskopu i želi da podstakne živu razmenu mišljenja i utisaka, video klipovi koji su namenjeni gledanju na internetu dobili su priliku da budu prikazani u bioskopskoj sali i dožive komentare i utiske uživo.

Festival je otvoren tribinom “Film i novi mediji” na kojoj su učestvovali scenaristkinja i teoretičarka filma Maša Seničić, režiser Ivan Ikić, kustoskinja i teoretičarka filma Aleksandra Sekulić i scenarista i filmski kritičar Ivan Velisavljević.

Sadržaj festivalskog programa upotpunio je i MikroŠtand Fijuk prodavnice gde su se mogli naći stripovi, plakati, retke knjige, cegeri, ploče...

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.